Θεσσαλονίκη: Πώς “πεθαίνει” μέρα με τη μέρα το Airbnb- Άρον άρον στη μακροχρόνια μίσθωση

Θεσσαλονίκη: Πώς “πεθαίνει” μέρα με τη μέρα το Airbnb- Άρον άρον στη μακροχρόνια μίσθωση
Ακίνητα Eurokinissi

Οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη που είχαν προτιμήσει τη βραχυχρόνια μίσθωση επιστρέφουν στη μακροχρόνια λόγω της πανδημίας. Οι τιμές πάντως παραμένουν ψηλά.

Το μέλλον της βραχυχρόνιας ενοικίασης διαγράφεται δυσοίωνο, παγκοσμίως ελέω κορωνοϊού με τους ιδιοκτήτες Αirbnb στη Θεσσαλονίκη να απευθύνονται, ολοένα και περισσότεροι, το τελευταίο διάστημα σε μεσίτες της πόλης προκειμένου να τα μισθώσουν με τον… παραδοσιακό τρόπο της μακροχρόνιας μίσθωσης.

Τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η κρίση του κορωνοϊού, σε συνδυασμό με την αυξημένη εξάρτηση του κλάδου της βραχυπρόθεσμης ενοικίασης καταλυμάτων από τον τουρισμό, έχουν οδηγήσει τα Airbnb της πόλης σε πλήρη «παράλυση».

Η ελλιπής ζήτηση, παρά το γεγονός πώς κάποιοι ιδιοκτήτες Airbnb, μείωσαν έως και 50% τις αρχικές τιμές των διαμερισμάτων τους, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα που επικρατεί λόγω της πορείας του κορωνοϊού, έχει ωθήσει ιδιοκτήτες ακινήτων που πόνταραν στη βραχυχρόνια μίσθωση, δαπανώντας σημαντικά ποσά για ανακαινίσεις και επιπλώσεις διαμερισμάτων, να στραφούν προς την κλασική μίσθωση, μήπως με τον τρόπο αυτό δουν… φως στο τούνελ.

Όπως λέει στη Voria.gr ο συνιδρυτής της Parthenon Real Estate, πιστοποιημένος εκτιμητής ακίνητης περιουσίας, Κώστας Γεωργάκος, «το τελευταίο διάστημα ιδιοκτήτες ακινήτων που τα μίσθωναν με βραχυχρόνια μίσθωση σπεύδουν να αλλάξουν άρον άρον τον τρόπο ενοικίασης τους σε μακροχρόνια. Μόνο χθες σε λίγες ώρες 11 ιδιοκτήτες Airbnb μού ανέθεσαν τα ακίνητά τους προς μακροχρόνια μίσθωση».

Όπως όλα δείχνουν, το απόθεμα των ποιοτικών διαμερισμάτων ξαφνικά στην πόλη αυξάνεται, ωστόσο το ζητούμενο αν και κατά πόσο είναι εύκολο να απορροφηθούν τα ακίνητα αυτά καθώς οι απαιτούμενες τιμές από τους ιδιοκτήτες τους είναι από 8 έως 10 ευρώ το τμ, γεγονός που απογειώνει τις τιμές για ένα διαμέρισμα πχ. 50 τμ έως και 500 ευρώ. Η πλειονότητα των εν λόγω διαμερισμάτων βρίσκονται στην καρδιά της πόλης, αλλά και στις οδούς Αγίου Δημητρίου και Βασιλίσσης Όλγας.

Σημειώνεται πως κάποιοι πόνταραν στους φοιτητές που θα ερχόταν για να σπουδάσουν στην πόλη, ωστόσο και ο κορονοϊός έχει δημιουργήσει ένα διαφορετικό σκηνικό και για τα Πανεπιστήμια με αποτέλεσμα κάποιοι να επιλέξουν να επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη, ειδικά σε περιπτώσεις που είναι από κοντινές επαρχιακές πόλεις, μόνο για τα μαθήματα ή τα εργαστήρια (κάτω των 50 φοιτητών) που θα γίνονται δια ζώσης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα