Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 27χρονος καταδικασθείς για το θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου

Διαβάζεται σε 2'
Μνημείο για τον Νάσο Κωνσταντίνου
Μνημείο για τον Νάσο Κωνσταντίνου MOTION TEAM

Εντοπίστηκε και οδηγείται στη φυλακή ο 27χρονος που καταδικάστηκε από το Εφετείο για τον θάνατο του 24χρονου Νάσου Κωνσταντίνου.

Στη φυλακή οδηγείται ο 27χρονος που καταδικάστηκε την περασμένη Δευτέρα από το Εφετείο για τον θάνατο του 24χρονου Νάσου Κωνσταντίνου, ύστερα από οπαδικό επεισόδιο, τον Απρίλιο του 2017, στη Θεσσαλονίκη.

Ο 27χρονος -καταδικασθείς σε συνολική ποινή κάθειρξης 5 ετών και 3 μηνών για θανατηφόρα έκθεση κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού- δεν παρέστη στην εφετειακή δίκη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, όπως ανέφερε ο δικηγόρος που τον εκπροσώπησε. Κατά συνέπεια μετά την εκ νέου καταδίκη του εθεωρείτο φυγόποινος και ξεκίνησαν έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δύο 24ωρα αργότερα και συγκεκριμένα χθες το βράδυ, εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Για την υπόθεση καταδικάστηκε με την ίδια ποινή κι ένας 26χρονος και πήρε ήδη το δρόμο για τη φυλακή προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

Οι δύο νεαροί παρέμεναν προφυλακισμένοι μέχρι το πρωτόδικο δικαστήριο, αλλά μετά την αρχική καταδίκη τους (κάθειρξη 9 ετών και 8 μηνών) είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ενόψει του Εφετείου.

Η αναγνώριση δεύτερου ελαφρυντικού (αυτό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, εκτός από την μετεφηβική ηλικία που τους είχε αναγνωριστεί ήδη από τον πρώτο βαθμό) σε συνδυασμό με το μειωμένο πλαίσιο ποινών που ισχύει με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, οδήγησαν τώρα το Εφετείο σε χαμηλότερη ποινή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα