Τήνος: Απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Τήνος: Απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω εγκατάστασης ανεμογεννητριών
Facebook: Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών

Εντολή απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών δόθηκε από τις αστυνομικές αρχές για συγκεκριμένες περιοχές της Τήνου την Πέμπτη λόγω της εγκατάστασης ανεμογεννητριών.

Σε απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων σε περιοχές στην Τήνο προχώρησε η ΕΛΑΣ λόγω εργασιών για την εγκατάσταση βιομηχανικού τύπου ανεμογεννητριών της Ενεργειακής Κυκλάδων Ε.Π.Ε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tinostoday.gr, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Πέμπτη (10-09-2020), και κατά τις ώρες από 06:00 έως 19:00 θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, λόγω εργασιών για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου, στα εξής σημεία:

α) Στην επαρχιακή οδό Τήνου – Πανόρμου από το ύψος της εισόδου του οικισμού των Υστερνίων έως και την διασταύρωση αυτής με την επαρχιακή οδό Καλλονής – Πλατιών και

β) Καθ’ όλο το μήκος της χωμάτινης οδού, η οποία άρχεται από τη θέση «Μύλοι» και καταλήγει στην περιοχή Πράσσα –Κάμπος Πολέμου.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα σημειώνονται έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των κατοίκων της Τήνου όσον αφορά την εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Κατά τον Μάιο μάλιστα είχαν σημειωθεί βίαια επεισόδια όταν, σύμφωνα με μαρτυρίες, κατα τη διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας κατοίκων κατά των αιολικών πάρκων, οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. είχαν προχωρήσει σε ξυλοδαρμούς και προσαγωγές ενώ ακόμα κι’ όταν οι τελευταίοι αποχώρησαν, εκείνοι συνέχισαν να βιαιοπραγούν.

Οι αγώνες των κατοίκων του νησιού σηνάντησαν μία μικρή νίκη στα τέλη Μαΐου όταν ο όμιλος Κοπελούζου ακύρωσε το σχεδιασμό για την εγκατάσταση 15 ανεμογεννητριών.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι που αντιδρούν τονίζουν ότι οι ανεμογεννήτριες, που θα τοποθετηθούν κοντά σε δύο χωριά εξαιρετικής ομορφιάς, Καρδιανή και Υστέρνια, θα αλλοιώσουν το φυσικό τοπίο, ενώ ακόμα δεν έχουν υπολογιστεί άλλες επιπτώσεις όπως ο θόρυβος, τόσο στην άγρια ζωή όσο και στους κατοίκους.

Επιπλέον, καταγγέλλουν την εταιρεία ότι έχει καταπατήσει δημόσιες εκτάσεις προκειμένου να συνεχίσει τις εργασίες της.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα