Το έθιμο του σοκολατένιου πασχαλινού αβγού έχει και φέτος, διπλή αξία

Το έθιμο του σοκολατένιου πασχαλινού αβγού έχει και φέτος, διπλή αξία
Unsplash

Ένα πασχαλινό έθιμο που όλοι αγαπάμε, μετατρέπεται για ακόμα μία χρονιά σε πράξη προσφοράς από την ΑΒ Βασιλόπουλος.

Κάθε χρόνο, εκεί κοντά στο Πάσχα, τα σοκολατένια αβγά γεμίζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Τα παιδικά μάτια λάμπουν από λαχτάρα αντικρίζοντάς τα και είναι από δύσκολο έως αδύνατο να αντισταθούν στη γεύση, αλλά και στις εκπλήξεις που συχνά κρύβουν στο εσωτερικό τους. Πώς, όμως, δημιουργήθηκε η παράδοση για αυτό το πασχαλινό έδεσμα;

Το έθιμο των σοκολατένιων πασχαλινών αβγών προέρχεται από τη Γερμανία. Σύμφωνα με τη γερμανική παράδοση, ο λαγός έρχεται από την εξοχή και φέρνει χρωματιστά αβγά. Το πρωινό της Κυριακής του Πάσχα τα παιδιά βγαίνουν στον κήπο ή στο δάσος για να ψάξουν τα αβγά που έκρυψε.

Το πασχαλινό λαγουδάκι (Osterhase), ή πασχαλινός λαγός (Sinterklaas) φαίνεται πως είναι πολύ αγαπητό και στην Ολλανδία, η οποία διεκδικεί επίσης τον τίτλο ως τόπος προέλευσης. Σύμφωνα με τους Ολλανδούς, ο πασχαλινός λαγός επισκέπτεται κατά τη διάρκεια της νύχτας τα σπίτια των παιδιών και τους αφήνει δώρα και σοκολατένια αβγά, για να τα βρουν το επόμενο πρωί.

Το σοκολατένιο αβγό ως πράξη αγάπης

Όποια κι αν είναι η πραγματική ιστορία προέλευσης των πασχαλινών αβγών, ο σκοπός τους είναι ένας, να γεμίσουν με χαρά και πληρότητα τις ψυχές μας. Γι’ αυτό και φέτος, για πέμπτη συνεχή χρονιά, η ΑΒ θέλει να ενισχύσει αυτόν τον σκοπό και να στηρίξει τις ελπίδες παιδιών.

Πιο συγκεκριμένα, με κάθε αγορά Πασχαλινού Αβγού ΑΒ, συνεισφέρουμε 0,30€ για τη στήριξη του έργου της Αμυμώνης, του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες. Ένα σπουδαίο έργο μιας και ο Σύλλογος από το 1993 παρέχει εκπαίδευση, φροντίδα και θεραπείες σε παιδιά και ενήλικες με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, στηρίζοντας παράλληλα τις οικογένειές τους.

Αν φέτος θέλουμε να κάνουμε δώρο ένα πασχαλινό αβγό σε κάποιον μικρό μας φίλο, γιατί να μην το κάνουμε να αξίζει διπλά; Τα Πασχαλινά Αβγά ΑΒ διατίθενται σε δύο διαφορετικά μεγέθη (150γρ. & 220 γρ.) και μπορούμε να τα βρούμε σε όλα τα καταστήματα ΑΒ, αλλά και στο AB Eshop. Επιπλέον, το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις αγορές αυτών των αβγών, θα διπλασιαστεί από την ΑΒ και θα δοθεί στην Αμυμώνη, προκειμένου να μεγαλώσει κι άλλο το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών.

Εκτός από λαχταριστή σοκολάτα, όμως, τα αβγά αυτά έχουν ντυθεί και με ζωγραφιές «μεγάλης αξίας» γεμάτες αγάπη από τα παιδιά της Αμυμώνης. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να προσφέρουμε χαρά, αλλά και μια ζωγραφιά που έχει κάτι να πει και να μας διδάξει.

Καμιά φορά, ακόμη και η πιο μικρή κίνηση από την πλευρά μας, μπορεί να αποδειχθεί τεράστια για κάποιον άλλο. Τα Πασχαλινά Αβγά ΑΒ ήρθαν και φέτος, προκειμένου να μας υπενθυμίσουν πως η δύναμη της προσφοράς βρίσκεται στο μαζί. Ας κάνουμε, λοιπόν, τη διαφορά για τη ζωή των παιδιών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα