Το λάθος με το τσιμέντο και τα ασθενοφόρα στα… ανακαινισμένα Επείγοντα της Λάρισας
Διαβάζεται σε 3'
Μετά την ανακαίνιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας διαπιστώθηκε πρόβλημα στην είσοδο των ασθενοφόρων.
- 24 Αυγούστου 2026 12:50
Έπειτα από μήνες εργασιών παραδόθηκε το Σάββατο το ανακαινισμένο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, με τα εγκαίνια να έχουν προγραμματιστεί εντός του προσεχούς διαστήματος.
Θα γίνουν παρουσία του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.
Έως τότε ενδεχομένως να έχει διορθωθεί και ένα μικρό πρόβλημα που διαπιστώθηκε: τα ασθενοφόρα δεν χωρούν άνετα από την είσοδο.
Τι αποκάλυψε η “Ελευθερία”
Η εφημερίδα “Ελευθερία” αποκάλυψε ότι «μόλις προχθές, το ανακαινισμένο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας άνοιξε ξανά τις πόρτες του στους πολίτες, με την προσέλευση των ασθενών για επείγοντα περιστατικά να γίνεται και πάλι από την οδό Γεωργιάδου.
Στον χώρο πραγματοποίησαν αυτοψία ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτης Σερέτης, και ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Γρηγόρης Βλαχάκης, οι οποίοι μάλιστα αναφέρθηκαν στη σημασία της ολοκλήρωσης του έργου, αλλά και στην προσπάθεια που καταβλήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, κατά τη διάρκεια των εργασιών.
Αυτό που όμως δεν πρόσεξαν, απ’ ό,τι φαίνεται, είναι αυτή η λεπτομέρεια που είναι πάρα πολύ σημαντική.
“Δε γίνεται να αφήνουμε τους ασθενείς και τους τραυματίες στο πεζοδρόμιο. Είναι ανήκουστο αυτό. Ούτε πάλι σε καταστάσεις που κρίνεται η ζωή των ανθρώπων από τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα, εμείς να κάνουμε μανούβρες για να χωρέσουμε το ασθενοφόρο”, εξηγεί στην «Ε» ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Γιάννης Γούλας.
Όπως τονίζει, ο χώρος ήταν ήδη χαμηλός ακόμα και πριν ανακαινιστούν τα Επείγοντα. Από τη στιγμή, όμως, που ξεκίνησαν οι εργασίες επανέφεραν το θέμα οι εργαζόμενοι, ζητώντας να χαμηλώσει το έδαφος για να χωρούν τα οχήματα.
“Μα αντί να χαμηλώσει το έδαφος, φαίνεται πως έριξαν περισσότερο τσιμέντο και τώρα τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την καθημερινότητα των οδηγών ασθενοφόρων”.
Σύμφωνα με τον κ. Γούλα, σε επαφή που είχε με τις τεχνικές υπηρεσίες, τον ενημέρωσαν πως όλα έχουν μετρηθεί και πως ό,τι παρέμβαση έγινε, ήταν για να μπορούν και οι πεζοί, οι ηλικιωμένοι, αλλά και άνθρωποι με κινητικά προβλήματα να μπορούν να εισέρχονται χωρίς εμπόδια.
“Αυτό το καταλαβαίνουμε και το σεβόμαστε. Αλλά δε γίνεται να μην μπορούν να μπαίνουν με άνεση τα ασθενοφόρα που έρχονται με ταχύτητα από την άλλη άκρη του Νομού και να χάνουν χρόνο στο τέλος. Έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη για αυτό”».