Το περίεργο μήνυμα σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων και η διάψευση του υπ. Υγείας

Διαβάζεται σε 1'
Εξάρχεια
Εξάρχεια ISTOCK

Κινητοποίηση των Αρχών μετά από περίεργο μήνυμα σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων. Τι ισχύει.

Ερωτήματα έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες ανακοίνωση σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων, σύμφωνα με την οποία καλούνται οι ένοικοι να εκκενώσουν άμεσα τα διαμερίσματά του για λόγους δημόσιας υγείας. Ειδάλλως, όπως αναφέρεται, θα έχουν πρόστιμο ύψους 500 ευρώ.

Όπως ήταν επόμενο, υπήρξε αναστάτωση με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες Αρχές προκειμένου να διερευνήσουν το περιστατικό.

Έτσι, το μεσημέρι της Τρίτης, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως επρόκειτο για ψευδή ανακοίνωση, πίσω από την οποία πιθανότατα κρύβονται επιτήδειοι.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει τους πολίτες ότι, η ανακοίνωση που έχει θυροκολληθεί σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων και αναφέρει ότι, θα πρέπει οι ένοικοι να εκκενώσουν άμεσα την πολυκατοικία για λόγους δημόσιας υγείας, ειδάλλως θα έχουν πρόστιμο ύψους 500 ευρώ, είναι απολύτως ψευδής.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως τις αστυνομικές αρχές, ώστε να πράξουν τα δέοντα. Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί θεσμικό καθήκον της Πολιτείας και δεν επιτρέπεται κανένας να τρομοκρατεί και να παραπληροφορεί τους πολίτες, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, τις επίσημες αρχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα