#tolislovedmaria: Mια ιστορία αγάπης που, 11 χρόνια μετά, το Twitter δεν ξεχνά

Διαβάζεται σε 3'
#tolislovedmaria: Mια ιστορία αγάπης που, 11 χρόνια μετά, το Twitter δεν ξεχνά

Ο Αποστόλης νικήθηκε από τον καρκίνο το 2012, αλλά η αγάπη του για τη Μαρία εξακολουθεί να μνημονεύεται και να συγκλονίζει 11 χρόνια μετά.

Πέρασαν 11 χρόνια, αλλά η επιθυμία του Αποστόλη, που νικήθηκε από τον καρκίνο στις 23 Σεπτεμβρίου του 2012 έπειτα από έναν επίπονο δρόμο σκληρής μάχης, εξακολουθεί να αποτελεί για πολλούς χρήστες του Twitter “διαταγή”.

Από πολύ νωρίς το πρωί, το hashtag “#tolislovedmaria” επέστρεψε ξανά στην πλατφόρμα, όπως κάνει κάθε χρόνο, για να μας θυμίζει την ιστορία αγάπης που, παρά το πέρασμα του χρόνου, δεν έχει ξεθωριάσει.

Ο Αποστόλης, έχασε τη ζωή του στα 30 του χρόνια. Δεν κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο, κατάφερε όμως να αποτυπώσει στο μυαλό μας ένα ανεξίτηλο μήνυμα, που μέχρι σήμερα αποτελεί πρότυπο αλλά και σύμβολο της ψυχικής του δύναμης και του συναισθηματικού του κόσμου.

Γνωστός στο Twitter ως @moloch82, συνήθιζε να μοιράζεται τακτικά τις σκέψεις του, τον πόνο του, μα κυρίως τα συναισθήματά του για τη Μαρία, την κοπέλα που γνώρισε από μικρό παιδί, για να γίνουν ζευγάρι στα 18 τους χρόνια και να τον συντροφεύσει μέχρι την τελευταία μέρα της καθημερινής μάχης του.

Αλληλεπιδρούσε στο Twitter, εκφράζοντας και ανταλλάσσοντας απόψεις για διάφορα ζητήματα με γνωστούς και αγνώστους, τις οποίες ανέπτυσσε και μέσα από το προσωπικό του blog, που είχε αρχίσει να γίνεται δημοφιλές μέχρι τη στιγμή που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Σε μια από τις τελευταίες του αναρτήσεις είχε γράψει:

“Φυσικά και σκέφτομαι το θάνατο. Τυπικά τουλάχιστον οι πιθανότητες επιβίωσης στον αγώνα μου είναι σημαντικά εναντίον μου. Σε στιγμές φιλοσοφίας όμως καταλαβαίνω το εξής: είμαστε όντα περίεργα αγαπητέ. Ο θάνατος μου θα έρθει -μάλλον- είτε στον ύπνο μου, είτε σε κάποιο κώμα, είτε με κάποια ανακοπή, στα πλαίσια του καρκίνου. Μάλλον.

Υπάρχουν ελπίδες να σκάσω από το φαγητό νωρίτερα. Μετά το θάνατό μου όμως για μένα μαύρο. Ένας βαθύς ασυνείδητος ύπνος. Μετά τίποτα. Ούτε ανησυχία, ούτε σκέψεις, ούτε πόνος, ούτε φόβος, ούτε αγάπη, ούτε έρωτας, ούτε γέλιο, ούτε κλάμα. Τίποτα. Τότε τι φοβόμαστε;

Τι μας νοιάζει το μετά αν δεν θα είμαστε εκεί για να το αντιληφθούμε; Καταλήγω ότι απλώς κάποιους τους αγαπάμε πιο πολύ από εμάς. Φοβάμαι περισσότερο πια για το τι θα απογίνουν οι άλλοι, κάποιοι περισσότερο από άλλους. Για τον πόνο που θα τους προξενήσω, το ότι δεν θα μπορώ να κάνω τίποτα για να το πάρω πίσω. Δεν είμαστε τόσο εγωιστικά όντα τελικά. Υπάρχει και η άλλη βέβαια όψη, άκρως εγωιστική. Γιατί να συνεχίζει η ζωή να “ζείται” -παθητική κι ας μην υπάρχει- αν δεν είμαι εγώ στον κόσμο.

Τι μέρες, νύχτες, χαμόγελα, στιγμές με πλεγμένα χέρια, παιχνίδια στην κουζίνα, αδιάφορους καυγάδες, βόλτες στην καλοκαιρινή Αθήνα, ταινίες, βιβλία, μουσικές θα χάσω.

Γράφοντας το παραπάνω, βούρκωσα στις δύο τελευταίες σειρές. Τελικά είμαστε εγωιστές. Θέλω να μείνω κι άλλο εδώ”.

Τελευταία του επιθυμία ήταν, η συχνή “δήλωση” αγάπης για τη Μαρία, να γίνει και hashtag για να διαδώσει τα πιστά και αγνά συναισθήματά του. Όπως και έγινε και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Μερικά από τα σημερινά tweets:

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα