Τούρκικα αλιευτικά στο Αιγαίο – Έφτασαν στη Μύκονο

Τούρκικα αλιευτικά στο Αιγαίο – Έφτασαν στη Μύκονο

Αλιευτικά από τη γειτονική χώρα εντοπίστηκαν ανοιχτά της Μυκόνου. Τι ισχύει σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος για τις καταγγελίες πολιτών.

Καταγγελίες πολιτών ήρθαν στην επιφάνεια σήμερα με τους ίδιους να αναφέρουν πως είδαν τουρκικά αλιευτικά να ψαρεύουν ανοιχτά της Μυκόνου, της Πάρου και κοντά στις ακτές του Αγαθονησίου.

Συγκεκριμένα, έξι τουρκικά αλιευτικά σκάφη βρέθηκαν την Κυριακή ανοιχτά της Μυκόνου και συγκεκριμένα ανοιχτά της παραλίας Αγράρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το mykonoslive.tv, ανάλογο περιστατικό υπήρξε και πριν από περίπου 15 ημέρες, όταν και πάλι ψαράδικα από την Τουρκία είχαν εντοπιστεί έξω από την Σύρο.

Πηγές του Υπουργείο Ναυτιλίας απάντησαν πάντως για το περιστατικό στην εκπομπή “Καλοκαίρι Μαζί”. Όπως ανέφεραν οι πηγές του Υπουργείου “τα αλιευτικά δεν ψαρεύουν απλά περνάνε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα”.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

“Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν αλίευσης από αλιευτικά σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι πρόκειται για αλιευτικά τα οποία μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.

Τα εν λόγω σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα και μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθούν στον τελικό προορισμό τους, που είναι τα έναντι Τουρκικά παράλια.

Κατά συνέπεια, δεν τίθεται κανένα θέμα αλίευσης από Τουρκικά αλιευτικά σκάφη, εντός των Ε.Χ.Υ.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα