Τραγωδία στη Λιβύη: Συγκίνηση στο Πεντάγωνο προς τιμήν των νεκρών αξιωματικών

Διαβάζεται σε 3'
Τελετή απόδοσης τιμών στους θανόντες στρατιωτικούς στη Λιβύη
Τελετή απόδοσης τιμών στους θανόντες στρατιωτικούς στη Λιβύη(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ειδική τελετή πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Πέμπτης, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τους θανόντες της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη.

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχτηκαν, το πρωί της Πέμπτης, στο υπουργείο Άμυνας κατά την τελετή απόδοσης τιμής στους θανόντες της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παρέστη κατά την έπαρση της σημαίας στο Στρατόπεδο «Παπάγου», όπως και: ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Ανδρέας Κορωνάκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Κωνσταντίνος Βλάχος ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Για να τιμήσουν τους νεκρούς, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία τήρησαν ενός λεπτού σιγή, ενώ σε όλα τα μπαλκόνια των κτιρίων βρίσκονταν στρατιωτικοί από όλα τα σώματα σε ένδειξη φόρου τιμής.

Τελετή απόδοσης τιμών στους θανόντες στρατιωτικούς στη Λιβύη
Τελετή απόδοσης τιμών στους θανόντες στρατιωτικούς στη Λιβύη EUROKINISSI

Τελετή απόδοσης τιμών στους θανόντες στρατιωτικούς στη Λιβύη
Τελετή απόδοσης τιμών στους θανόντες στρατιωτικούς στη Λιβύη EUROKINISSI
Τελετή απόδοσης τιμών στους θανόντες στρατιωτικούς στη Λιβύη
Τελετή απόδοσης τιμών στους θανόντες στρατιωτικούς στη Λιβύη EUROKINISSI

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ένοπλων Δυνάμεων, Παναγίας Παντάνασσας.

Υπενθυμίζεται πως το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας ανακοίνωσε προ ημερών τα ονόματα των θυμάτων – στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Πρόκειται για:

  • Την αντιπλοίαρχο (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.
  • Την επισμηναγό (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.
  • Τον αρχιλοχία (ΠΖ) Γεώργιος Βούλγαρης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Διερεύνηση για τις συνθήκες του τροχαίου

Σημειώνεται πως εντολή για τη διερεύνηση των συνθηκών του τροχαίου έδωσε, το απόγευμα της Τρίτης (19/09), η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Με παραγγελία προς την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, η Εισαγγελία ζητά να εξεταστεί στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας το τροχαίο, ώστε να εξακριβωθεί αν έχουν τελεστεί τυχόν αξιόποινες πράξεις. Στην εισαγγελική παραγγελία αναφέρονται ενδεικτικά αδικήματα όπως αυτά που αφορούν ανθρωποκτονία κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή από πρόθεση ή και από αμέλεια.

Στην εκδοχή του τροχαίου δυστυχήματος συγκλίνουν όλα τα στοιχεία, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, για τον τραγικό θάνατο των πέντε μελών της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τζιπ, το οποίο συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο, επέβαινε μια εξαμελής οικογένεια, η οποία μάλιστα συμμετείχε σε φιλανθρωπικές δράσεις στην πόλη Ντέρνα.

Ο κ. Μαρινάκης, όμως, διέψευσε και τα δημοσιεύματα περί αποστολής κλιμακίου της ΕΥΠ στη Λιβύη προκειμένου να συλλεχθούν επιπλέον πληροφορίες, επισημαίνοντας πάντως ότι η ελληνική κυβέρνηση συνέλεξε τις απαραίτητες πληροφορίες μετά το τραγικό συμβάν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα