Τριπλασιάστηκε η ζήτηση ποδηλάτων κατά την περίοδο της καραντίνας

Τριπλασιάστηκε η ζήτηση ποδηλάτων κατά την περίοδο της καραντίνας
Πατέρας και παιδί κάνουν ποδήλατο Eurokinissi

Οι πολίτες αποφεύγουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω της πανδημίας και καταφεύγουν σε εναλλακτικούς τρόπους προκειμένου να μπορούν να μετακινηθούν εύκολα και γρήγορα μέσα στην πόλη.

Ο κορονοϊός και η καραντίνα έφεραν τον κόσμο πιο κοντά στην ποδηλασία. 

Όπως όλα δείχνουν, κατά την περίοδο άρσης των μέτρων οι πολίτες αποφεύγουν την χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και ψάχνουν διαφορετικούς τρόπους για να μετακινούνται στην πόλη. 

Ο πρωταθλητής ποδηλασίας και επιχειρηματίας, Θωμάς Τιμαμόπουλος, μιλάει στο κανάλι του OPEN για το ποδήλατο που ξαναμπήκε στη ζωή πολλών Ελλήνων, εκείνα που επισκευάστηκαν αλλά και για τα “γερασμένα” πεντάλ που απέκτησαν και πάλι την λάμψη τους.

“Πάνω από 300 ποδήλατα έχω πουλήσει την περίοδο αυτή, σκεφτείτε υπό κανονικές συνθήκες συνήθως πουλάω 100, 150 ποδήλατα. Μάλιστα, εάν είχα άλλα θα τα είχα δώσει κι αυτά. Τώρα έχω μείνει χωρίς ποδήλατα. Συνήθως ο κόσμος αυτή την περίοδο ζητάει ποδήλατα από 150 έως και 200 ευρώ. Τα θέλουν κυρίως νέοι για να πάνε στις δουλειές τους. Το ποδήλατο κάνει καλό στην ψυχή, στο μυλό και στο σώμα”, υποστηρίζει ο Θ. Τιμαμόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα