Τροχαίο στη Βουλή: Ο Ιάσωνας δίνει ζωή – Ξεκίνησε η διαδικασία δωρεάς των οργάνων του

Τροχαίο στη Βουλή: Ο Ιάσωνας δίνει ζωή – Ξεκίνησε η διαδικασία δωρεάς των οργάνων του
Τροχαίο στη Βουλή: Ο 23χρονος δίνει ζωή- Ξεκίνησε η διαδικασία δωρεάς των οργάνων του Caption / Glomex, Open

Ζωή σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη δίνει ο 23χρονος Ιάσωνας που έμεινε κλινικά νεκρός μετά το τροχαίο έξω από τη Βουλή. Ξεκίνησε η διαδικασία της δωρεάς των οργάνων του.

Ζωή σε έξι ασθενείς με σοβαρά νοσήματα δίνει ο 23χρονος Ιάσωνας που σκοτώθηκε στο τροχαίο έξω από τη Βουλή την περασμένη Παρασκευή (12/3). Οι γονείς του δώρισαν τα όργανα του παιδιού τους, ακόμη και το δέρμα του, που θα δοθεί σε εγκαύματα σε ασθενείς. Η πράξη αυτή έχει συγκινήσει το πανελλήνιο.

Η κίνηση μεγαλοψυχίας και αγάπης των γονιών του 23χρονου θα χαρίσει ζωή σε ασθενείς που αναζητούσαν μια ελπίδα για να κρατηθούν στη ζωή. Σε έξι ασθενείς ο Ιάσωνας δίνει πνεύμονες, νεφρούς, ήπαρ, καρδιά, κερατοειδείς, ακόμα και δέρμα για εγκαυματίες ασθενείς.

Η αφαίρεση των ζωτικών οργάνων έγινε στον Ευαγγελισμό από ομάδα γιατρών του Λαϊκού και του Ωνασείου, ενώ η καρδιά του 23χρονου θα δοθεί σε ασθενή 45 με 50 ετών.

Την ίδια ώρα, μετακινείται από την Τροχαία ο τροχονόμος από το επίμαχο βίντεο στο τροχαίο έξω από τη Βουλή, και  πηγαίνει σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής, ενώ έχει διαταχθεί και ΕΔΕ για να ελεγχθεί η συμπεριφορά του.

Περιφέρεια Αττικής: Δεν υπήρχε αίτημα για νέο φανάρι στο σημείο

Δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα για τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη επί της Λ. Β. Σοφίας στο ύψος της Βουλής είναι η απάντηση τα Περιφέρειας Αττικής στις αναφορές μέρους του Τύπου που τη συνδέουν με το τραγικό τροχαίο, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Αττικής αναφέρει: «Με αφορμή χθεσινές και σημερινές αναφορές στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, περί αιτήματος που υποβλήθηκε το 2020 από την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής, προς την Περιφέρεια Αττικής, για τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη επί της Λ. Βασ. Σοφίας στην κάθοδο προς την Πλατεία Συντάγματος, με σκοπό τη διευκόλυνση πραγματοποίησης με νόμιμο τρόπο αριστερής στροφής προς την είσοδο της Βουλής, διευκρινίζουμε ότι τέτοιο αίτημα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής».

Σημειώνεται πως πέραν των διαφόρων αναφορών του Τύπου, την Τρίτη ο φρούραρχος της Βουλής ανέφερε ότι είχε ζητήσει τρεις φορές – το 2012, το 2014 και το καλοκαίρι του 2020 – να μπει ένα φανάρι στο επίμαχο σημείο όπου συνέβη το ατύχημα, αλλά το αίτημα του δεν προχώρησε ποτέ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα