Τσιόδρας: ”Σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα κορονοϊού”

Τσιόδρας: ”Σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα κορονοϊού”
Στιγμιότυπα από το κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

''Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι σε εξέλιξη'', επισήμανε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, κατά την παρουσία του σε επιστημονική εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σε επιστημονική εκδήλωση που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (5/10) ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι σε εξέλιξη».

Πιο συγκεκριμένα και επικαλούμενος τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορονοϊό, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκεται σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Παράλληλα, δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος ως προς τη διασπορά άλλων αναπνευστικών ιών του χειμώνα, σημειώνοντας ότι τα μέτρα «ενδεχομένως να επηρεάσουν την κυκλοφορία άλλων αναπνευστικών ιών τον χειμώνα, όπως η εποχική γρίπη, σύμφωνα και με πρόσφατα δεδομένα από το νότιο ημισφαίριο».

«Τα παγκόσμια επιδημιολογικά δεδομένα για την κυκλοφορία του SARS-Co-2 δείχνουν συνέχιση των επιδημικών κυμάτων σε όλη την υφήλιο, με επίκεντρο την Αμερικανική ήπειρο. Τον τελευταίο μήνα παρατηρείται μια αύξηση της επίπτωσης των νέων καταγεγραμμένων κρουσμάτων στην Ευρώπη που σε κάποιες χώρες φαίνεται να είναι ένα πραγματικό 2ο κύμα και ανάκαμψη της επιδημίας.

Η πορεία της πανδημίας μάλλον υποκαταγράφεται στην Αφρικανική ήπειρο. Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο θάνατοι έχουν καταγραφεί παγκοσμίως. Η παραπάνω από την αναμενόμενη αύξηση της θνησιμότητας παραμένει ένας σημαντικός δείκτης σχετικά με την θανατηφόρα έκβαση της νόσου από ένα ιό στον οποίο ο πληθυσμός δεν έχει προϋπάρχουσα ανοσία», είπε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα