Τζίνα Τσαλικιάν: “Τα έκτροπα και οι ταραχές προσβάλλουν τη μνήμη του Αλέξανδρου”

Τζίνα Τσαλικιάν: “Τα έκτροπα και οι ταραχές προσβάλλουν τη μνήμη του Αλέξανδρου”
Η Τζίνα Τσαλικιάν στο OPEN Glomex

Η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν, μίλησε για τον γιο της, για την αθώωση Κορκονέα, αλλά και για όσα περιμένει από τον Άρειο Πάγο, στην 11η επέτειο δολοφονίας του.

Για τη δολοφονία του γιου της, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, την αποφυλάκιση του Κορκονέα και την επανεξέταση της υπόθεσης μετά από την αίτηση αναίρεσης που άσκησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μίλησε σε συνέντευξή της στο OPEN η κ. Τζίνα Τσαλικιάν.

Η μητέρα του Γρηγορόπουλου απηύθυνε και το δικό της μήνυμα, λίγες ώρες πριν από τη μαύρη επέτειο, ζητώντας να τιμηθεί η μνήμη του παιδιού της χωρίς ένταση και έκτροπα που αμαυρώνουν τη μνήμη του.

“Η δολοφονία του Αλέξανδρου ήταν ένα απίστευτο γεγονός πέρα από κάθε λογική και έχει αποκτήσει έναν κοινωνικό συμβολισμό. Κάθε χρόνο γίνεται ένα μνημόσυνο για τον άδικο χαμό του Αλέξανδρου. Χιλιάδες διαδηλωτές εκφράζουν την οργή και αγανάκτησή τους για αυτό που έχει συμβεί. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο Αλέξανδρος ήταν ένα παιδί πράο, φιλήσυχο, κατά της βίας και όλα αυτά που γίνονται, τα έκτροπα, οι ταραχές, οι φθορές στο κέντρο της Αθήνας, δεν εκφράζουν καθόλου την προσωπικότητα και προσβάλλουν την υστεροφημία του Αλέξανδρου. Γι΄αυτό και θα ήθελα αυτά να αποφεύγονται στην επέτειο της δολοφονίας. Προσβάλλουν και την οικογένειά μας”, δήλωσε η Τζίνα Τσαλικιάν.

Αναφέρθηκε, ακόμη, σε όσα ακούστηκαν και συνεχίζουν να ακούγονται για το παιδί της, σε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί ως “ταραξίας”, λέγοντας: “Κατασκεύασαν μία εικόνα του Αλέξανδρου για να δημιουργηθεί άλλοθι στους δολοφόνους του. Η σύζυγος του Κορκονέα μίλησε για παραβατικό παιδί με φάκελο στην Ασφάλεια, ο τότε συνήγορός του μίλησε για επεισόδια σε αγώνα πόλο στα οποία συμμετείχε ο Αλέξανδρος. Προβάλαμε το βίντεο στο δικαστήριο, πουθενά δεν εμφανίζεται το παιδί. Παρόλα αυτά, στη μνήμη του κόσμου έχει αποτυπωθεί αυτή η εσφαλμένη εικόνα του παιδιού, όπως και ο αποστρακισμός της σφαίρας. Ήταν ευθεία η βολή”.

“Η απόφαση ήταν άδικη για τον Αλέξανδρο και αναξιόπιστη. Περιείχε αντιφάσεις. Αθώωσαν τον Σαραλιώτη και επέβαλαν στον Κορκονέα τη μικρότερη ποινή, που είχε σαν αποτέλεσμα να βγει από τη φυλακή την επόμενη μέρα. Ένας άνθρωπος, τον οποίον οι συνάδελφοί του στο σώμα τον αποκαλούν “Ράμπο”, δεν μπορεί να έχει σύννομο βίο. Ο Σαραλιώτης στήριζε τον Κορκονέα εκείνο το βράδυ”, δήλωσε η κ. Τσαλικιάν. 

Πρόσθεσε, επίσης, για την απόφαση: “Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήταν και ο μόνος που αντέδρασε στην απόφαση του Εφετείου Λαμίας. Με πικραίνει το ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τον κόσμο για αυτή την απόφαση. Δεν είδα μια διαμαρτυρία, μια ειρηνική εκδήλωση, κάτι που να εκφράζει την οργή της κοινής γνώμης. Ανέμενα τη συγκεκριμένη τροπή της υπόθεσης από την πρώτη στιγμή που μπήκα στο δικαστήριο, καθώς κατάλαβα ότι η απόφαση ήταν προειλημμένη. Είδα μεροληψία, αδιαφορία έως και περιφρόνηση. Αισθάνθηκα τόσο άσχημα που δεν ήθελα να ξαναπάω σε συνεδριάσεις του Εφετείου Λαμίας”.

“Περιμένω από τον Άρειο Πάγο να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Αλέξανδρο”, ανέφερε η Τσαλικιάν. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα