Τζώρτζης Μονογυιός: Σήμερα στη Μύκονο η κηδεία – Η επιθυμία της οικογένειας

Τζώρτζης Μονογυιός: Σήμερα στη Μύκονο η κηδεία – Η επιθυμία της οικογένειας
Τζώρτζης Μονογυιός Facebook / @Katerina Monogiou

Στη γενέτειρά του, τη Μύκονο, θα τελεστεί σήμερα το μεσημέρι η κηδεία του Τζώρτζη Μονογυιού, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο. Η ανάρτηση της Κατερίνας Μονογιού και η παράκληση της οικογένειας. Δεν θα παραστεί η σύζυγός του.

Σε στενό οικογενειακό κύκλο θα τελεστεί σήμερα, Τρίτη (18/01), στη Μύκονο η κηδεία του Τζώρτζη Μονογυιού, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστυχήμα με Ferrari την προηγούμενη Πέμπτη (13/01).

Η σορός του 43χρονου αναχώρησε στις 7:30 το πρωί από το λιμάνι της Ραφήνας συνοδευόμενη από τους στενούς συγγενείς του για τον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά, όπου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία στις 2:30 το μεσημέρι.

Στο τελευταίο αντίο δεν θα μπορέσει να παρίσταται η σύζυγος του Τζώρτζη Μονογυιού, Αθηνά Κοντοπάνου, καθώς νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Σημειώνεται πως η σύζυγός του ενημερώθηκε χθες για τον θάνατο του Τζώρτζη Μονογυιού, καθώς μέχρι τότε πίστευε πως ήταν διασωληνωμένος στο νοσοκομείο.

Η ανάρτηση της Κατερίνας Μονογυιού

Την πρώτη της ανάρτηση μετά την απώλεια του αδελφού της, έκανε η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογιού, η οποία δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Facebook την επιθυμία της οικογένειάς της για την κηδεία.

“Η Οικογένεια του πολυαγαπημένου μας Γεωργίου , σε κλίμα μεγάλης θλίψης, επιθυμεί να τον αποχαιρετήσει σεμνά και ταπεινά σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο, σεβόμενη τα μέτρα που υπάρχουν για την πανδημία Covid. Γνωρίζοντας ότι όλοι σέβονται τον πόνο μας, ελπίζουμε ότι θα σεβαστούν και την επιθυμία μας, τόσο οι συγγενείς, οι φίλοι, όσο και τα ΜΜΕ”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημειώνει πως η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνου να γίνει η αντίστοιχη δωρεά στην μνήμη του Τζώρτζη Μονογυιού στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου και Μυκόνου.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (13/01) στη Βούλα, κοντά στην περιοχή Πηγαδάκια.

Πιο συγκεκριμένα, το τροχαίο σημειώθηκε επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή 175, όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, αυτοκίνητο μάρκας Ferrari εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε στο κράσπεδο, σε δέντρα και πήρε φωτιά.

Οι Αρχές και οι εμπειρογνώμονες προσπαθούν να δουν τι πραγματικά έχει συμβεί. Μιλώντας στο MEGA ο Γιώργος Καραμέρης, μηχανολόγος μηχανικός και εκπαιδευτής ασφαλούς οδήγησης, υπογράμμισε τα επικρατέστερα σενάρια κατά τα οποία η Ferrari έφυγε από την πορεία της καταλήγοντας στα δέντρα.

«Δε νομίζω να ήταν θέμα τρυπήματος ντεπόζιτου η φωτιά. Υπάρχει βαλβίδα ασφάλειας που κλείνει την τροφοδοσία του ντεπόζιτου σε περίπτωση σύγκρουσης. Είναι φτιαγμένα από ειδικά υλικά που μπορούν να αντιμετωπίσουν πολύ ισχυρές συγκρούσεις».

Όπως λέει ο κ. Καραμέρης, το επικρατέστερο σενάριο κατά το οποίο έφυγε ο έλεγχος από τον οδηγό, περιλαμβάνει τα κρύα λάστιχα και την ιπποδύναμη της Ferrari.

«Έφυγε με κρύα λάστιχα. Ένα αυτοκίνητο που έχει 720 άλογα και είναι πισοκίνητο, είναι πολύ δύσκολο να το ελέγξει κάποιος όταν τα άλογα αυτά προσπαθήσουν να βγουν στον δρόμο με κρύα ελαστικά».

Ο κ. Καραμέρης εκτιμά επίσης ότι «τα ηλεκτρονικά συστήματα είχαν απενεργοποιηθεί».

«Με το που έστριψε δεξιά στην στροφή, έχοντας απενεργοποιήσει τα ηλεκτρονικά, έχασε τον έλεγχο. Άρχισε να σπινιάρει με τους πίσω τροχούς και εκείνη την στιγμή ανέβηκε στο κράσπεδο», κατέληξε ο ειδικός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα