Βίντεο ντοκουμέντο: Η προσαγωγή του Λύτρα έξω από την ιδιωτική κλινική

Διαβάζεται σε 5'
Βίντεο ντοκουμέντο
Βίντεο ντοκουμέντο Caption/Glomex

Στη δημοσιότητα νέο βίντεο ντοκουμέντο έξω από την ιδιωτική κλινική που μετέβη ο Απόστολος Λύτρας με τη σύζυγό του, το βράδυ της Κυριακής (16/6).

Νέο βίντεο ντοκουμέντο είδε το φως της δημοσιότητας από τα μεσάνυχτα της Κυριακής (16/6), λίγη ώρα μετά την άφιξη του Απόστολου Λύτρα και της 37χρονης συζύγου του, Σοφία Πολυζωγοπούλου, σε ιδιωτική κλινική, μετά το άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο διακρίνεται ένα περιπολικό φτάνει στην ιδιωτική κλινική στο κέντρο της Αθήνας, μετά την καταγγελία του γιατρού για τον ξυλοδαρμό της κ. Πολυζωγοπούλου από τον σύζυγό της.

Όπως φαίνεται στο βίντεο – ντοκουμέντο που εξασφάλισε το ΕΡΤΝews, 24 λεπτά αργότερα ο Απόστολος Λύτρας αποχωρεί από το νοσοκομείο συνοδεία αστυνομικών. Αμέσως μετά η προσαγωγή του γίνεται σύλληψη.

Το βίντεο ντοκουμέντο:

Σημειώνεται πως σήμερα, Τρίτη (18/6), η κ. Πολυζωγοπούλου οδηγήθηκε με περιπολικό της αστυνομίας στο Α.Τ. Ομονοίας, όπου οι αστυνομικοί του τμήματος ενδοοικογενειακής βίας της ενεργοποίησαν στο κινητό, το κουμπί πανικού (panic button), σε συνέχεια του αιτήματός της, που εξέφρασε το βράδυ της Κυριακής (16/6) στην ιδιωτική κλινική.

Παράλληλα, σύμφωνα με το OPEN, αποφασίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ η 24ωρη αστυνομική φύλαξη της 37χρονης.

Υπενθυμίζεται ότι η 37χρονη στην κατάθεσή της στην ανακρίτρια περιέγραψε αναλυτικά τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής (16/6). Ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σταμάτησε το αυτοκίνητο και με χτύπησε στο πρόσωπο έχοντας τα χέρια του σε γροθιά. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει, ενώ το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα και τα κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι. Με οδήγησε στο σπίτι. Όταν μπήκα μέσα με όσες δυνάμεις είχα, γιατί ζαλιζόμουν πολύ και ήμουν πολύ χτυπημένη, του είπα ότι πάω να πλυθώ. Όταν ανέβηκα στο δωμάτιο προκειμένου να πάρω το κουμπί πανικού που είναι συνδεδεμένο με τον συναγερμό και χτυπάει κατευθείαν στην αστυνομία με πρόλαβε και το πήρε αυτός”.

Η νέα ανακοίνωση του Απόστολου Λύτρα:

“Ποτέ δεν ‘επινόησα’ το αφήγημα ότι δήθεν έπεσε η σύζυγός μου από την σκάλα”, ανέφερε, σε νέα ανακοίνωσή του, σήμερα Τρίτη (18/6), ο ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, για την υπόθεση άγριου ξυλοδαρμού της 37χρονης συζύγου του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Απόστολου Λύτρα:

“Από την πρώτη στιγμή, που βρέθηκα ενώπιον της Δικαιοσύνης, ζήτησα συγγνώμη για την καταδικαστέα πράξη μου και υποσχέθηκα, στην σύζυγό μου και στα παιδιά μου, να αποτανθώ σε ειδικό συμβουλευτικό κέντρο, ώστε να καταλάβω τί είναι αυτό που με εξώθησε σε αυτή την φρικτή συμπεριφορά.

Αντιλαμβάνομαι την οργή ολου του κοσμου που επί μήνες με παρακολουθούσαν να μιλώ ως υπέρμαχος της καταδίκης κάθε μορφής βίας και, τώρα, με βλέπουν ως θύτη αυτής της ίδιας βίας που καταδίκαζα… Δυστυχώς, ο δημόσιος λόγος σε εκτοξεύει ψηλά με θόρυβο, αλλά σε γκρεμίζει σε μια στιγμή με κρότο…

Όπως υποσχέθηκα, ήδη ξεκίνησα συμβουλευτικό – θεραπευτικό πρόγραμμα και θα τηρήσω μέχρι κεραίας την υπόσχεσή μου να επανορθώσω (όσο αυτό γίνεται) αυτό που έκανα.

Θα ήθελα, μόνον, να τονίσω τα εξής: α) ουδέποτε άσκησα την οποιαδήποτε μορφής βία, λεκτική ή σωματική, στην σύζυγό μου. Αυτό, δεν αναιρεί την απαξία της πράξης μου, πλην όμως σας παρακαλώ να μην αναπαράγονται ψευδείς “ειδήσεις” για δήθεν “άλλες” πράξεις που δήθεν “τέλεσα”. β) Εκτός από εμένα, που δικαίως δέχομαι όλη αυτή την κριτική, υπάρχουν και 3 ανήλικα παιδιά, που τις τελευταίες ημέρες ζουν μια κόλαση. Η ευθύνη δεν είναι οικογενειακή και η κάθε μορφής επίθεση στο διαδίκτυο, σε βάρος μου, δεν είναι δυνατόν να μετακυλίεται σε μικρά παιδιά, λόγω του επωνύμου τους.

Θα τεθώ ενώπιον του φυσικού μου Δικαστή, θα δικαστώ και θα αποδεχθώ την τιμωρία που δικαίως θα μου επιβληθεί. Παρακαλώ, όμως, να μην γίνει αυτή η δίκη μέσα από οθόνες, ανώνυμα σχόλια μίσους κλπ.

Θα ήθελα, τέλος, να επισημάνω ότι ποτέ δεν «επινόησα» το αφήγημα ότι δήθεν έπεσε η σύζυγός μου απο την σκάλα • την εκδοχή αυτή την επέλεξε η ίδια (παρά την διαφωνία μου), για την προστασία των παιδιών μας, διότι αρχικά θεώρησε ότι έτσι θα τα προστατεύσει από την αρνητική δημοσιότητα . Σε κάθε περίπτωση , σέβομαι και υποκλίνομαι στην απόφασή της να καταθέσει τι ακριβώς συνεβη”.

Άρειος Πάγος: Κατ’ απόλυτη προτεραιότητα θα ερευνηθεί η υπόθεση Λύτρα

Παράλληλα, παραγγελία για να προχωρήσει κατ’ απόλυτη προτεραιότητα η δικογραφία για την ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του Απόστολου Λύτρα, απέστειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προς την 18η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός Γ. Αδειλίνη επισημαίνει σχετικά την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης και την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα της εισαγωγής της υπόθεσης στο ακροατήριο, επικαλούμενη τη σοβαρότητα της πράξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να παρέμβει βασίζεται σε διττό λόγο. Από τη μία πλευρά, η φύση του αδικήματος -καθώς πρόκειται για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας- και από την άλλη πλευρά, το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος, με αποτέλεσμα να υπάρχει ενδεχόμενος κίνδυνος για το θύμα, φέρονται να οδήγησαν την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο να θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα τη δικογραφία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα