Βόλος: Νέο περιστατικό μπούλινγκ κατά μαθητή – Όσα καταγγέλλουν οι γονείς του

Διαβάζεται σε 2'
Σχολείο (φωτογραφία αρχείου)
Σχολείο (φωτογραφία αρχείου) iStock

Ανήμερα της πανελλήνιας ημέρας κατά της σχολικής βίας, ένα νέο περιστατικό μπούλινγκ ήρθε στη δημοσιότητα από τον Βόλο. Τι αναφέρουν οι γονείς του μαθητή.

Σε μία σοβαρή καταγγελία σχολικού εκφοβισμού προχώρησαν οι γονείς ενός μαθητή στην περιοχή Νέα Ιωνία του Βόλου, σύμφωνα με την οποία το παιδί τους επέστρεψε στο σπίτι πολλές φορές χτυπημένο και με σκισμένα και βαμμένα τετράδια, χωρίς, όμως να επιδειχθεί η απαραίτητη προσοχή από την σχολική κοινότητα.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μετά από επεισόδιο που διαδραματίστηκε εντός της τάξης, κατά το οποίο ο μαθητής ζήτησε να φύγει από την τάξη και να επικοινωνήσει με τους γονείς του αλλά δεν του δόθηκε η άδεια, οι γονείς απευθύνθηκαν στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτη Σαβελίδη, και στην Εισαγγελία.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτης Σαβελίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ επιβεβαίωσε την καταγγελία των γονέων και την επικοινωνία που είχε μαζί τους και ήδη διερευνάται εντός σχολικής μονάδας το περιστατικό, δίνοντας όπως μας είπε τις απαραίτητες οδηγίες για την αντιμετώπιση του θέματος και την προστασία του μαθητή, στο πλαίσιο της ενδοσχολικής αντιμετώπισης .

Η ανακοίνωση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Για πολύπλευρο πρόβλημα που διαχειρίζεται η σχολική κοινότητα με παιδαγωγικό τρόπο, κάνει λόγο η ανακοίνωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αναλυτικά αναφέρει:

Πρόκειται για μια μορφή διένεξης μεταξύ μαθητών της οποίας η εξήγηση, τα αίτια και οι συμπεριφορές των εμπλεκόμενων μαθητών, γίνονται αντιληπτές με διαφορετικό τρόπο από τους γονείς τους.

Το δύσκολο και πολύπλευρο αυτό θέμα διαχειρίζεται η σχολική κοινότητα με αυστηρά παιδαγωγικό τρόπο, αφού έχουν επιληφθεί έγκαιρα όλοι οι εκπαιδευτικοί παράγοντες που η πολιτεία έχει ορίσει, με πρώτους τον Σύλλογο Διδασκόντων, τη Διεύθυνση του σχολείο και τον Σύμβουλο εκπαιδευτικής παιδαγωγικής ευθύνης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα