Βόμβα σε κάβα στην Καλλιθέα: Έρευνα για τη μηχανή που πέρασε από το σημείο λίγο πριν την έκρηξη

Διαβάζεται σε 3'
Έκρηξη σε κάβα στην Καλλιθέα
Έκρηξη σε κάβα στην Καλλιθέα EUROKINISSI

Στο “στόχαστρο” των αρχών βρίσκεται ύποπτη μηχανή, η οποία φαίνεται σε οπτικό υλικό να περνάει λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη σεκάβα στην Καλλιθέα.

Οπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξη σε κάβα στην Καλλιθέα, εξετάζουν οι αρχές.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στο υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές καταγράφεται ένα δίκυκλο να προσεγγίζει την κάβα και ο ένας από τους επιβαίνοντες να κατεβαίνει και κάτι να αφήνει στην είσοδο.

«Ένας εκκωφαντικός θόρυβος και μετά ένας καταιγισμός από τζάμια που σπάνε» περιγράφουν οι ένοικοι την στιγμή της έκρηξης που έχει καταγραφεί σε βίντεο.

Στο σημείο της έκρηξης δημιουργήθηκε κρατήρας 40 εκατοστών, ενώ από το ωστικό κύμα συντρίμμια διασκορπίστηκαν σε μεγάλη ακτίνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν ζημιές ακόμα και σε απόσταση 100 μέτρων από το σημείο της έκρηξης.

Την υπόθεση διερευνά το τμήμα δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας Αττικής. Οι αστυνομικοί θα πάρουν κατάθεση από τον ιδιοκτήτη της κάβας που έγινε στόχος των βομβιστών και αναλύουν οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας για να συγκεντρώσουν στοιχεία για τους δράστες.

Ειδικότερα αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών εστιάζουν στο πρόσωπο και συγκεκριμένα στον ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου, ο οποίος φέρεται να είχε μισθώσει την κάβα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Θα ψάξουν εάν είχε δεχθεί κάποιες απειλές και θα δώσει μαρτυρική κατάθεση για το εάν τον απασχολούσε κάτι τον τελευταίο καιρό.

Βόμβα σε κάβα στην Καλλιθέα: Δεύτερη φορά στόχος ο ιδιοκτήτης

Πλήρως ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα μαφιόζικα χτυπήματα που τρομοκρατούν τις νύχτες τις γειτονιές, μετατρέποντας την Αθήνα σε Μεντεγίν.

Λύνουν τις διαφορές τους, αδιαφορώντας για το αν θα αφήσουν πίσω τους θύματα και αθώους που ως εκ θαύματος έως τώρα δεν το έχουν καταφέρει. Ένας ανελέητος πόλεμος ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες και συμφέροντα που διεξάγεται όμως ανάμεσα στα σπίτια, τις περιουσίες και τις ζωές αθώων πολιτών.

Το τελευταίο ξεκάθαρα μαφιόζικο χτύπημα έγινε με τοποθέτηση ισχυρής βόμβας σε κάβα επί της οδού Πάντου 7, στην Καλλιθέα που εξερράγη λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα πετώντας από τον ύπνο ολόκληρη την περιοχή, αλλά και γειτονικές περιοχές που έγινε αντιληπτή η ισχυρότατη έκρηξη τα ξημερώματα και σκόρπισε την ανησυχία.

Eurokinissi

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που τα διαμερίσματα σε υπερκείμενους και απέναντι ορόφους πολυκατοικιών υπέστησαν μεγάλες ζημιές, τζάμια και θραύσματα πετάγονταν πάνω στους ανυποψίαστους πολίτες και στα κρεβάτια τους, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν 8 σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ένα από αυτά που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από την κάβα στην Καλλιθέα, που διαλύθηκε εντελώς, εκσφενδονίστηκε στην μέση του δρόμου και καταστράφηκε ολοκληρωτικά.

Στο σημείο οι πυροτεχνουργοί των ΤΕΕΜ εντόπισαν έναν κρατήρα 40×40 εκατοστών, απόδειξη της μεγάλης ισχύος της βόμβας και υπολείμματα του απλοϊκού μηχανισμού, όπως αυτών που χρησιμοποιούν συνήθως τα κυκλώματα εκβιαστών, αποτελούμενο από εκρηκτική ύλη, κοινό πυροκροτητή και βραδύκαυστο φυτίλι, στο οποίοι οι άγνωστοι δράστες έβαλαν φωτιά και ενεργοποίησαν την βόμβα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα