Χαλκιδική: Απάτη η εξαφάνιση δεκάδων τόνων ελαιόλαδου στον Πολύγυρο

Διαβάζεται σε 2'
Χαλκιδική: Απάτη η εξαφάνιση δεκάδων τόνων ελαιόλαδου στον Πολύγυρο
Φωτογραφία αρχείου iStock

Σε απάτη οφείλεται τελικά η υπόθεση εξαφάνισης δεκάδων τόνων ελαιόλαδου στη Χαλκιδική, για την οποία είχε αρχικά καταγγελθεί κλοπή. Σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ παραμένουν άγνωστοι οι δράστες.

Ξεπερνάει τους 80 τόνους η ποσότητα του ελαιόλαδου που χάθηκε από τις δεξαμενές του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιουργίας στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

«Η απώλεια της συγκεκριμένης ποσότητας είναι προϊόν κακουργηματικής υπεξαίρεσης και τελέστηκε το διάστημα από την άνοιξη του 2022 έως το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους». Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξε η έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Πολύγυρου, ύστερα από διαδοχικές μηνύσεις που κατατέθηκαν στις αρχές του προηγούμενου μήνα, όταν διαπιστώθηκε ότι μεγάλες ποσότητες ελαιολάδου είχαν κάνει φτερά από τις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού.

Το NEWS24/7 είχε σημειώσει εξ αρχής ότι πολλοί από τους παραγωγούς, των οποίων η σοδειά φυλασσόταν στις δεξαμενές, αμφισβητούσαν το σενάριο της κλοπής και ότι σκόπευαν να καταθέσουν μήνυση για υπεξαίρεση, ζητώντας να ελεγχθεί ο ρόλος μελών της διοίκησης του αγροτικού συνεταιρισμού.

Οι παραγωγοί εκπροσωπούνται από τον δικηγόρο Θανάση Γιοβανούδα και δηλώνουν δικαιωμένοι από την εξέλιξη της υπόθεσης. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, η Εισαγγελία Πολυγύρου στην οποία υποβλήθηκε προ ημερών ο φάκελος από την Ασφάλεια, ζήτησε, σε αυτήν τη φάση της έρευνας, να εξεταστούν ως ύποπτοι πέντε μέλη της διοίκησης του συνεταιρισμού, που είχαν την ευθύνη της φύλαξης του λαδιού.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας «δεν προέκυψε η τέλεση κλοπής, ωστόσο διαπιστώθηκαν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της απάτης και της παράβασης της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης διερευνάται η νόθευση και παράτυπη διάθεση ποσοτήτων ελαιολάδου. Η έρευνα, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, συνεχίζεται και για παρελθόντα έτη. Την ίδια στιγμή, η μονάδα του Αγροτικού Συνεταιρισμού έχει σφραγιστεί από τις αρμόδιες αρχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα