Χαλκιδική-Κορονοϊός: Οργή για συναυλία σε beach bar – 2.000 άτομα, τρεις μπάρμεν θετικοί

Χαλκιδική-Κορονοϊός: Οργή για συναυλία σε beach bar – 2.000 άτομα, τρεις μπάρμεν θετικοί
beach party shutterstock

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι η μετάδοση το κορονοϊού στον οίκου ευγηρίας με τα 38 κρούσματα έγινε από νεαρό που παραβρέθηκε σε συναυλία στη Χαλκιδική. Πάνω από 2.000 οι θεατές.

Σε εστία διασποράς του κορονοϊού φαίνεται ότι εξελίχθηκε μία συναυλία που διοργανώθηκε σε beach bar της Χαλκιδικής, με τη συγκεκριμένη πληροφορία να κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.

Κατά πληροφορίες η επίμαχη συναυλία έγινε στις 2 Αυγούστου στο bar που βρίσκεται στο πρώτο “πόδι” της Χαλκιδικής στη Χανιώτη.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι η μετάδοση το κορονοϊού στον οίκου ευγηρίας με τα 38 κρούσματα έγινε από νεαρό που παραβρέθηκε σε συναυλία στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, πρόκειται για την συγκεκριμένη συναυλία, στην οποία παραβρέθηκαν περίπου 2.000 άτομα.

Συγκεκριμένα, ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε κατά τις δηλώσεις του: “Δυστυχώς προήλθε από προσωπικό, που ήταν επαφή θετικού από τη Χαλκιδική. Έτσι φαίνεται στα πρώτα δείγματα, νεαρός του προσωπικού ήρθε σε επαφή με θετικό κρούσμα από συναυλία στη Χαλκιδική. Δείχνει, λοιπόν, αυτό το παράδειγμα πώς μπορεί ο ιός να περάσει από έναν χώρο που δεν υπάρχει κίνδυνος, σε ένα νησί, από τους νέους που διασκεδάζουν, σε μία πολύ ευαίσθητη μονάδα, με ηλικιωμένους ανθρώπους. Τους είδα όλους, τους χαιρέτησα έναν-έναν είναι σε καλή κατάσταση υγείας οι περισσότεροι, όσοι είναι θετικοί θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης”.

Τρεις μπάρμεν που ετοίμαζαν ποτά για όλο αυτό τον κόσμο βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Το ίδιο και ένας αθλητής από επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου.

Εργαζόμενος του beach bar κατήγγειλε στο thestival ότι δόθηκε “γραμμή” να μην μαθευτεί η ύπαρξη κρουσμάτων για να μην δυσφημιστεί η επιχείρηση. Ζητήθηκε από το προσωπικό απόλυτη εχεμύθεια όμως κάποιοι το θεώρησαν λάθος και κατήγγειλαν τα όσα έγιναν.

Την ίδια ώρα γνωστός επιχειρηματίας στον τομέα της διασκέδασης δηλώνει στο thestival: «Θα πρέπει και οι καλλιτέχνες να ρίξουν νερό στο κρασί τους και να κατεβάσουν το κασέ τους. Δεν γίνεται να ζητάνε 20.000 για μια συναυλία. Από που θα βγουν αυτά τα λεφτά. Αναγκάζονται οι επιχειρηματίες να βάλουν στα μαγαζιά τους περισσότερο κόσμο για να μην πτωχεύσουν. Δίνουμε ψωμί σε χιλιάδες οικογένειες».

Εισαγγελική παρέμβαση για τον οίκο ευγηρίας

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι όπου εντοπίστηκαν 36 κρούσματα κορονοϊού (33 ένοικοι και 3 εργαζόμενοι) διέταξε άλλωστε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Όπως μετέδωσε το TV100, ο Στέφανος Ζαρκατζιάς διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας ώστε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για διασπορά του κορονοϊού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα