Τσιόδρας για οίκο ευγηρίας: “Από εργαζόμενο του προσωπικού η διασπορά του κορονοϊού”

Τσιόδρας για οίκο ευγηρίας: “Από εργαζόμενο του προσωπικού η διασπορά του κορονοϊού”
Στη Θεσσαλονίκη ο Σωτήρης Τσιόδρας Eurokinissi

Από εργαζόμενο του προσωπικού του οίκου ευγηρίας που είχε έρθει σε θετικό κρούσμα από συναυλία στη Χαλκιδική προκλήθηκαν τα 36 κρούσματα στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. Όσα είπε ο λοιμωξιολόγος από το σημείο.

Στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας, για να διαπιστώσει και να αξιολογήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης στον οίκο ευγηρίας, όπου, όπως γνωστοποίησε ο λοιμωξιολόγος, υπήρχαν 36 κρούσματα, τα 33 ηλικιωμένων που διαμένουν σε αυτών και 3 από το προσωπικό. Άλλωστε, όπως ενημέρωσε ο κ. Τσιόδρας, η διασπορά του κορονοϊού προήλθε από εργαζόμενο του προσωπικού που είχε έρθει σε επαφή με κρούσμα που βρέθηκε σε συναυλία στη Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα, ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε κατά τις δηλώσεις του: “Δυστυχώς προήλθε από προσωπικό, που ήταν επαφή θετικού από τη Χαλκιδική. Έτσι φαίνεται στα πρώτα δείγματα, νεαρός του προσωπικού ήρθε σε επαφή με θετικό κρούσμα από συναυλία στη Χαλκιδική. Δείχνει, λοιπόν, αυτό το παράδειγμα πώς μπορεί ο ιός να περάσει από έναν χώρο που δεν υπάρχει κίνδυνος, σε ένα νησί, από τους νέους που διασκεδάζουν, σε μία πολύ ευαίσθητη μονάδα, με ηλικιωμένους ανθρώπους. Τους είδα όλους, τους χαιρέτησα έναν-έναν είναι σε καλή κατάσταση υγείας οι περισσότεροι, όσοι είναι θετικοί θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης”.

Εν συνεχεία, ο λοιμωξιολόγος εξήγησε πού εμφανίζονται τα περισσότερα κρούσματα, ενώ τόνισε την επικινδυνότητα της μετάδοσης του ιού από τους νέους στους ηλικιωμένους: “Επί τη ευκαιρία να σας πω ότι μεγάλο ποσοστό των περιστατικών σε Αττική και Θεσσαλονίκη είχαν άμεση επαφή με ταξιδιώτες που έχουν επιστρέψει είτε από τη Θεσσαλονίκη, είτε από νησιά των Κυκλάδων στην Αττική. Μπορεί οι νέοι να κινδυνεύουν λιγότερο αλλά οι ηλικιωμένοι”.

Κατέληξε 88χρονη στο ΑΧΕΠΑ – Στους 216 οι νεκροί

Στους 216 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών λόγω κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς μία γυναίκα 88 ετών, η οποία μάλιστα δεν είχε υποκείμενα νοσήματα αλλά έπασχε από αιμορραγία ανωτέρου πεπτικού άφησε την τελευταία της πνοή. Η γυναίκα νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και από τις 6 Αυγούστου βρισκόταν σε θάλαμο αρνητική πίεσης λόγω αιμορραγίας ανωτέρου πεπτικού. Είναι η δεύτερη νεκρή για σήμερα, Τετάρτη (12/8), καθώς το πρωί κατέληξε άλλη μία 82χρονη, η οποία έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και ήταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα