Χανιά: Χωρίς ενεργό μέτωπο πλέον η φωτιά στον Ναύσταθμο

Διαβάζεται σε 5'
Πυροσβεστική Υπηρεσία
Πυροσβεστική Υπηρεσία Eurokinissi

Συναγερμός στην Πυροσβεστική μετά από μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο, στη Σούδα Χανίων όπου εκκενώθηκαν σπίτια, σχολεία και νοσοκομείο. Ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή.

χωρίς ενεργό μέτωπο είναι πλέον η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης (23/4) στην περιοχή της Σούδας Χανίων, στην Εθνική οδό, στον κόμβο που οδηγεί προς τον Ναύσταθμο.

Η φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση, με μικρές καύσεις και εστίες εντός της καμένης έκτασης, ενώ οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται μέχρι να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Η φωτιά σήμανε συναγερμό στην περιοχή, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν σπίτια, το σχολείο και το νηπιαγωγείο του Ναυστάθμου, το κτήριο της Πολεοδομίας και το Ναυτικό Νοσοκομείο, από όπου οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

zarpanews.gr

Νωρίτερα εκδόθηκε «112» για την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Ναύσταθμο. Η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στα σπίτια, στο Νοσοκομείο και στον Ναύσταθμο, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν ζημιές σε σπίτια ή υποδομές.

Στο σημείο επιχειρούν 79 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Συνδράμουν δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

zarpanews.gr

Η φωτιά, σύμφωνα με το zarpanews.gr, φέρεται να ξεκίνησε από την πλαζ του Ναυστάθμου.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, η εκκένωση του σχολείου πραγματοποιήθηκε συντεταγμένα ενώ άμεσα ειδοποιήθηκαν οι γονείς των παιδιών, οι οποίοι τα παρέλαβαν. Μέχρι τις 9:20 η εκκένωση είχε ολοκληρωθεί.

Λίγο πριν τις 10, εκκενώθηκε πλήρως και το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης. Όπως δήλωσε ο διοικητής κ. Μπαλάσκας και τα οκτώ άτομα που νοσηλεύονταν στο ίδρυμα έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια.

zarpanews.gr

Παράλληλα, ένας σταθμός πρώτων βοηθειών στήθηκε σε αρματαγωγό όχημα του ναυτικού.

zarpanews.gr

Στο σημείο πνέουν θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης ενώ σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω.

zarpanews.gr

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους στον Ναύσταθμο λίγο μετά τις 9, προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή τους. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 8.25 και καίει χαμηλή βλάστηση σε δασική έκταση.

 

Η Αστυνομία βρίσκεται επίσης στην περιοχή προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία καθώς απαγορεύεται η πρόσβαση προς την Εθνική οδό, με τα οχήματα να οδηγούνται προς Μαλάξα.

 

zarpanews.gr

zarpanews.gr

Κλιμάκιο της Αστυνομίας υπάρχει επίσης στον κόμβο της Σούδας, ο οποίος είναι κι εκείνος κλειστός.

zarpanews.gr

zarpanews.gr

zarpanews.gr

zarpanews.gr

zarpanews.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα