Ξεκίνησαν με άγριες διαθέσεις οι αντιεξουσιαστές. Έκαψαν κατάστημα και έστειλαν έναν τουρίστα στο νοσοκομείο
Τις προθέσεις τους για σήμερα φανέρωσαν από νωρίς το βράδυ οι αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια…, αλλά και το πρωί της Κυριακής λίγο πριν ξεκινήσουν οι πορείες για την επέτειο θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
- 06 Δεκεμβρίου 2015 08:09
Λίγο πριν τις 11 το πρωί ομάδα νεαρών εκσφενδόνισε βόμβες μολότοφ εναντίον ενός καταστήματος ρούχων επί της οδού Θεμιστοκλέους 56, με αποτέλεσμα να παραδοθεί στις φλόγες. Οι δύο υπάλληλοι πρόλαβαν και βγήκαν εγκαίρως έξω από το κατάστημα ενώ στο σημείο βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσής του.
Στις δύο τα ξημερώματα, οι αντιεξουσιαστές έβαλαν στο στόχαστρό τους έναν διερχόμενο 58χρονο Πορτογάλο τουρίστα που απλά έτυχε να οδηγεί ένα mini van μάρκας …Mercedes. Αυτό ήταν αρκετό για να ερεθίσει ορισμένους ανεγκέφαλους που βρίσκονταν στην πλατεία Εξαρχείων και ξέσπασαν ρίχνοντας βροχή από πέτρες στο mini van, με αποτέλεσμα να στείλουν τον άτυχο οδηγό στο Νοσοκομείο Γεννηματά με τραύματα στο κεφάλι!
Στο νοικιασμένο βανάκι επέβαιναν το θύμα με τη σύζυγό του και ένα ζευγάρι ομοεθνών φίλων τους και για κακή τους τύχη το GPS τους έστειλε μέσα από τα Εξάρχεια για να φτάσουν στο ξενοδοχείο τους…
Στην περιοχή και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Ζαΐμη ξέσπασαν επεισόδια, όπως και το βράδυ της Παρασκευής, μισή ώρα μετά τις 11 το βράδυ, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε στις διμοιρίες των ΜΑΤ με βόμβες μολότοφ και πέτρες και για αρκετή ώρα επικράτησε πανδαιμόνιο.
Από το μένος των αντιεξουσιαστών δεν γλίτωσε και ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο που παραδόθηκε στις φλόγες ενώ έστησαν πύρινα οδοφράγματα στους γύρω δρόμους με κάδους απορριμμάτων.
Τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας θα είναι δρακόντεια, καθώς περίπου 6.000 αστυνομικοί βρίσκονται ήδη στους δρόμους. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με συγκέντρωση μαθητών στις 12:00 στα Προπύλαια, ενώ στις 14:00 ξεκινούν και οι συγκεντρώσεις οργανώσεων και συλλογικοτήτων, με κορύφωση των συγκεντρώσεων στις 5 το απόγευμα, όπου θα ακολουθήσει και η μεγάλη πορεία.
Σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι άντρες της Ασφάλειας που θα προβαίνουν όποτε κρίνουν σε προληπτικές προσαγωγές, ενώ αναμένεται να ακολουθηθεί το ίδιο μοντέλο με την στενή επιτήρηση, που ακολουθήθηκε στις εκδηλώσεις της επετείου του Πολυτεχνείου.
Στο Μαρούσι, χθες το μεσημέρι, ομάδα περίπου 300 ατόμων, από διάφορες αντιεξουσιαστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, που συμμετείχαν σε προγραμματισμένη συνάθροιση στο Σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης για την επίθεση που δέχτηκε η κατάληψη της έπαυλης Κουβέλου, κατά τη διάρκεια της οποίας προκάλεσαν φθορές και ανέγραψαν συνθήματα με σπρέι σε διάφορα κτίρια, οικίες, καταστήματα και υποκαταστήματα τραπεζών.