Ξεκίνησαν οι μεταφορές σε κλειστές δομές στην Μαλακάσα και τις Σέρρες

Ξεκίνησαν οι μεταφορές σε κλειστές δομές στην Μαλακάσα και τις Σέρρες
Μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από την Λέσβο σε δομές της ενδοχώρας, το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 Eurokinissi

Ξεκίνησε η μεταφορά 450 ατόμων από τη Λέσβο στην ηπειρωτική χώρα. Μέσα στην εβδομάδα θα μεταφερθούν και οι υπόλοιποι, όπως τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης.

Από σήμερα ξεκινούν οι μεταφορές σε κλειστές δομές στις Σέρρες και τη Μαλακάσα όσων εισήλθαν στη χώρα από την 1η Μαρτίου και μετά, δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Όπως είπε, η αρχή θα γίνει με 450 άτομα που φεύγουν από τη Λέσβο, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα μεταφερθούν και οι υπόλοιποι. Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε την ανάγκη να αντικατασταθούν οι ανοιχτές δομές με κλειστά και ελεγχόμενα κέντρα για λόγους δημόσιας ασφάλειας, τάξης και υγείας.
 

Επίσης, τόνισε ότι «η Ευρώπη, πλέον, είναι πολύ πιο αποφασισμένη σε τρία σημεία. Πρώτον, η ασφάλεια των συνόρων. Δεύτερον, η υποχρεωτική συνεισφορά στο σύνολο των μεταναστευτικών βαρών. Τρίτον, η ανάγκη των επιστροφών όχι μόνο μέσω Τουρκίας και Κοινής Δήλωσης, αλλά και την δημιουργία διαδρόμων επιστροφών σε τρίτες χώρες, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την αποδοχή των υπηκόων τους. Παράλληλα, έχουμε ζητήσει έκτακτη στήριξη από την ΕΕ για την επιστροφή όσων μπήκαν στη χώρα τις τελευταίες ημέρες, η οποία και ενεκρίθη σε υπηρεσιακό επίπεδο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα