Χρυσοχοΐδης για τα πάρτι στη Μύκονο: Θα γίνει ό,τι χρειάζεται για την ασφάλεια επισκεπτών και κατοίκων

Χρυσοχοΐδης για τα πάρτι στη Μύκονο: Θα γίνει ό,τι χρειάζεται για την ασφάλεια επισκεπτών και κατοίκων
Πάρτυ στη Μύκονο (φωτογραφία αρχείου) Shutterstock

Ενισχυμένα μέτρα και περιπολίες και για τον ριζικό περιορισμό των κλοπών, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με αφορμή τις καθιερωμένες πλέον «επισκέψεις» συμμοριών κλεφτών από την Νάπολι στην Μύκονο, κάθε καλοκαίρι

Την Μύκονο επισκέφθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή τη συγκρότηση της νέας αστυνομικής Υπηρεσίας (αστυνομική υποδιεύθυνση) του νησιού που θα στελεχωθεί συνολικά με 120 νέους αστυνομικούς.

Ο υπουργός πραγματοποίησε αυτοψία στο κτήριο που θα στεγάσει τη νέα υπηρεσία, ενώ στις δηλώσεις του τόνισε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτύξει σχέδιο για την πάταξη της εγκληματικότητας και της ανομίας στο νησί.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων με συστηματικούς ελέγχους τόσο των οδηγών όσο και των εταιριών ενοικίασης αυτοκινήτων και δικύκλων.

Σε ότι αφορά στην εγκληματικότητα θα υπάρξουν ενισχυμένα μέτρα και περιπολίες για τον ριζικό περιορισμό των κλοπών, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρξει για την εξάρθρωση δικτύων διακίνησης ναρκωτικών. Ειδικά άλλωστε σε ό,τι αφορά τις κλοπές τα τελευταία καλοκαίρια έχει γίνει συνήθεια η παρουσία μελών σπειρών κλεφτών από την Νάπολι της Ιταλίας που βάζουν στο μάτι τα ακριβά ρολόγια που εύποροι τουρίστες της Μυκόνου συνήθως φορούν ή τις διαρρήξεις σε βίλες.

Σε ότι αφορά στο θέμα του κορονοϊού, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η Μύκονος παραμένει μεν ασφαλής από πλευράς covid-19, αλλά οι κίνδυνοι ελλοχεύουν, σε καθημερινή βάση. Ανακοίνωσε συστηματικούς ελέγχους της αστυνομίας σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους διασκέδασης και συναθροίσεων.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Θα γίνει ό,τι χρειάζεται ώστε να διατηρηθεί το νησί σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες».

Ο Υπουργός θα επισκεφθεί τη Μύκονο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για να εποπτεύσει την εφαρμογή των αποφάσεων που ελήφθησαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα