Χριστόδουλος Γιακουμής: “Καθημερινότητά μας οι αερομαχίες με τους Τούρκους”

Χριστόδουλος Γιακουμής: “Καθημερινότητά μας οι αερομαχίες με τους Τούρκους”
Επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής glomex

Ο επισμηναγός που συγκίνησε με το μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου τόνισε την ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας. "Το αεροσκάφος μας είναι προέκταση του εαυτού μας".

Τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε ο επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής, ο οποίος χθες, Παρασκευή, συγκίνησε με το μήνυμά του και εντυπωσίασε με τους ελιγμούς του στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου.

“Το αεροσκάφος γίνεται προέκταση του εαυτούς μας”, είπε ο επισμηναγός στον ΣΚΑΪ, για να προσθέσει σχετικά με το μήνυμα που απηύθυνε: “Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τον ελληνικό λαό και να πούμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ, ισχυρές και δυνατές, προσπαθούμε όσο πιο ψύχραιμοι και επαγγελματίες γίνεται”.

Αναφορικά με τους ελιγμούς που πραγματοποίησε, είπε πως “όλοι οι ελιγμοί του αεροσκάφους γίνονται καθημερινά από τους ιπταμένους της Πολεμικής Αεροπορίας σε λίγο πιο μεγάλα ύψη. Για την πραγματοποίηση αυτών των ελιγμών απαιτείται καθαρό μυαλό και ψυχραιμία, σιγά σιγά δουλεύοντάς το, όλα γίνονται, το αεροσκάφος γίνεται προέκταση του εαυτούς μας”.

Σε ερώτηση αν έτυχε σε αερομαχίες με Τούρκους, απάντησε ότι “αυτό είναι μια καθημερινότητα για όλους τους ιπταμένους, έχουμε βρεθεί αρκετές φορές αντιμέτωποι”, ενώ τόνισε πως “η Πολεμική Αεροπορία και όλες οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πραγματικά έτοιμες για όλα”.

Τέλος, σχετικά με το πώς γίνεται η επιλογή του πιλότου που θα απευθύνει το μήνυμα ο κ. Γιακουμής εξήγησε: “Επειδή αυτός είναι ένας τρόπος να επικοινωνήσουμε με τον λαό με την ευκαιρία της επετείου, καθόμαστε όλη η ομάδα των επιδείξεων μαζί και σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να να περάσουμε με δυο-τρεις στίχους το μήνυμα. Και έτσι καταλήγουμε σε ένα συγκεκριμένο μήνυμα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα