Ζακ Κωστόπουλος: Η απολογία του κοσμηματοπώλη – “Οι κλωτσιές ήταν… ξώφαλτσες”

Ζακ Κωστόπουλος: Η απολογία του κοσμηματοπώλη – “Οι κλωτσιές ήταν… ξώφαλτσες”
Eurokinissi

Με την κατάθεση του ο 77χρονος κοσμηματοπώλης επιχείρησε να ρίξει τις ευθύνες στον Ζακ Κωστόπουλο κάνοντας λόγο για ξώφαλτσες κλωτσιές στο κεφάλι του θύματος.

Ως ένας νομοταγής πολίτης που το μόνο που επιθυμούσε ήταν να «κρατήσει το Ζαχαρία στο μαγαζί για να έρθει η αστυνομία να τον συλλάβει», ο 77χρονος κοσμηματοπώλης επιχείρησε να αποδώσει σειρά ευθυνών στον Ζακ Κωστόπουλο.

Αναφέρθηκε στο «μαχαίρι που εκείνος κουνούσε μέσα στο μαγαζί, σε έξαλλη κατάσταση», επεσήμανε ότι ο ίδιος ήταν σε κατάσταση σοκ, ενώ θέλησε να εξηγήσει στο δικαστήριο ότι οι κλωτσιές που έριξε στο κεφάλι του 33χρονου δεν θα μπορούσαν να είναι θανατηφόρες γιατί ήταν… «ξώφαλτσες».

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος για πρόκληση θανατηφόρας βλάβης αναφερόμενος στο «δράστη» όπως συχνά αποκάλεσε τον Ζακ Κωστόπουλο, υποστήριξε ότι εν τέλει «δεν έκλεψε τίποτα απολύτως», ωστόσο αν και ρωτήθηκε επανειλημμένα τί θα άλλαζε αν γυρνούσε το χρόνο πίσω, ο ίδιους ουδέποτε έδωσε μία ξεκάθαρη απάντηση.

Ο ίδιος δήλωσε φοβισμένος από τη θέα του μαχαιριού που, όπως είπε κρατούσε ο εγκλωβισμένος Ζακ Κωστόπουλος. «Με απειλεί να μην μπω στο μαγαζί μου. Αυτό ένιωσα. Και ήταν η πρώτη μου εντύπωση. Αφού βγήκε κατάλαβα ότι δεν έλειπε τίποτα από το μαγαζί» ενώ αναφέρθηκε στο συμπέρασμα που έχει καταλήξει, λέγοντας: «Τι έπρεπε να υποθέσω; Ότι μπήκε να πιει καφέ; Το ότι δεν έκλεψε βγάζω τα συμπεράσματα μου. Σε δευτερόλεπτα θα μπορούσε να κλέψει. Πήγε στο ταμείο δεν βρήκε λεφτά, εγκλωβίστηκε και φοβήθηκε και σκέφτηκε να μην κλέψει για να μην το πιάσουν με τα πράγματα πάνω του».

Ωστόσο, ουδέποτε το πέρασε από το μυαλό να προσπαθήσει να μιλήσει στον Ζακ Κωστόπουλο και να επιχειρήσει να τον ηρεμήσει ή ακόμη και να τον αφήσει εγκλωβισμένο στο κοσμηματοπωλείο, αφού όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, μοναδικός στόχος του ήταν να προλάβει να έρθει η αστυνομία.

Ο διάλογος με τον πρόεδρο του δικαστηρίου

Προεδρος: Πώς ζυγίζετε αυτές τις ενέργειες: πατάω το χέρι κάποιου ή κλωτσάω το κεφάλι του. Ποια η διαφορά;

Κατηγορούμενος: Τα χτυπήματα τα δικά μου δεν ήταν σοβαρά. Δεν είναι χτύπημα που κοιτάει να επιφέρει θάνατο.

Πρόεδρος: Και ποιο χτύπημα είναι αυτό που επιφέρει θάνατο;

Κατηγορούμενος: Ήταν ξωφαλτσες οι κλωτσιές. Δεν τον πήρα και καλά. Από άλλο πέθανε. Δεν ήταν και στα καλά του. Το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα σοβαρό. Δεν μπαίνεις έτσι σε ένα κατάστημα….

Εισαγγελέας: Σκεφτήκατε να μην τον χτυπήσετε;

Κατηγορούμενος: Ήμουν σε κάποια ψυχολογική κατάσταση και ήθελα να τον κρατήσω στο μαγαζί για να έρθει η αστυνομία…

Εισαγγελέας: Σπάζοντας την τζαμαρία πως θα τον σταματούσαμε;

Κατηγορούμενος: Με τις κλωτσιές, με το πόδι να τον σταματήσουμε. Να τον φοβερίσουμε. Ίσως να παρασύρθηκα λιγάκι από τις φωνές του κόσμου που έλεγε να μην τον αφήσουμε.

Εισαγγελέας: Ο κόσμος έλεγε και να τον αφήσετε ήσυχο, να μην τον σκοτώσετε….

Κατηγορούμενος: Έκανα λάθος με τον τρόπο που το προσπάθησα να τον κρατήσω…..

Πρόεδρος:Επιτεθήκανε στο κεφάλι σε ένα ευπαθές σημείο. Αυτό μας εξετάζουμε…

Κατηγορούμενος: Ο σκοπός ήταν να τον κρατήσω να έρθει η αστυνομία. Γιατί να τον σκοτώσω; Να γίνει τί;

Η δίκη συνεχίζεται με την απολογία του 59χρονου μεσίτη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα