Ζακ Κωστόπουλος: Συγγενής κατηγορούμενου έφτυσε τη δημοσιογράφο και μάρτυρα Μαρία Λούκα

Διαβάζεται σε 3'
Ζακ Κωστόπουλος: Συγγενής κατηγορούμενου έφτυσε τη δημοσιογράφο και μάρτυρα Μαρία Λούκα
Eurokinissi

Αποδέκτης επίθεσης από συγγενή κατηγορούμενου έγινε την Τρίτη έξω από το Εφετείο η δημοσιογράφος και μάρτυρας Μαρία Λούκα.

Η ένταση δεν έλειψε από την σημερινή εκδίκαση της έφεσης της υπόθεσης Ζακ Κωστόπουλου στο εφετείο.

Οπως ενημέρωσε και το παρατηρητήριο για το δίκη της υπόθεσης Μετά τη λήξη της διαδικασίας, ο γιος του κατηγορούμενου Χορταριά, αφού περίμενε την αποχώρηση του κοινού και των μαρτύρων της δίκης, έφτυσε στο πόδι της μάρτυρα δημοσιογράφου Μαρίας Λούκα.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση της κ. Λούκα στο δικαστήριο.

Παράγοντες της δίκης παρατηρούν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται τέτοιου είδους επεισόδια από την πλευρά του περιβάλλοντος των κατηγουρουμένων.

Σε ανάρτησή της η Μαρία Λούκα έγραψε για το περιστατικό:

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου, προσπαθώντας να αποτινάξω από πάνω μου την πηχτή αίσθηση αηδίας που μου δημιούργησε η αναγκαστική έκθεση στο περιβάλλον των κατηγορουμένων στη δίκη για την δολοφονία του Ζακ. Στην κατάθεσή μου μίλησα για τον Ζακ και για τον τρόπο που φυλάω τη μνήμη του. Κατέθεσα τα δύο περιστατικά που καταδεικνύουν το αμετανόητό τους. Κι όταν ρωτήθηκα από την υπεράσπιση γιατί δεν ήθελα να ακούσω την άποψη του μεσίτη στο πρώτο περιστατικό, απάντησα κάτι που είναι πάγια θέση μου: ότι δεν εξισώνω τον δράστη με το θύμα και άρα δε με ενδιαφέρει κι ούτε θέλω να ακούσω τη θέση του δράστη, η οποία αντιστρέφει την αλήθεια και συκοφαντεί το θύμα.

Τόσο η δική μου κατάθεση όσο κι άλλες που προηγήθηκαν έγιναν σε μια ατμόσφαιρα ειρωνείας κι επιθετικότητας ενίοτε. Αυτό συμβαίνει σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση. Η οικογένεια, οι φίλες, οι φίλοι του Ζακ το αντιμετωπίζουν συστηματικά, αναμοχλεύοντας το τραύμα που έχουν ήδη υποστεί, χωρίς καμία μέριμνα για την ηρεμία και την ασφάλειά τους. Την ώρα που βγαίναμε από την αίθουσα συνεχίστηκε με τον γιο του Χορταριά να ζητάει τη σύλληψη αλληλέγγυων ατόμων.

Μετά περίμενε στα σκαλιά του Εφετείου να φύγουμε, πέρασε από δίπλα μου κι έφτυσε.

Μόνο που παραγνωρίζει ο ίδιος και οι όμοιοι του πώς αυτά τα χρόνια που η Zackie λείπει έχουμε ρίξει πολλά δάκρυα και πολύ γκλίτερ. Από αυτά τα υλικά φτιάχτηκε ένα τείχος αλληλεγγύης αδιάτρητο. Μια μεγάλη αγκαλιά σε όλα τα πλάσματα που ήταν σήμερα εκεί, για τον προστατευτικό κι ενδυναμωτικό τρόπο που λειτούργησε το ένα για το άλλο. Αγάπη και κουράγιο στην οικογένεια του Ζακ. Η δίκη συνεχίζεται την Παρασκευή

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα