Νέο συλλαλητήριο την Τετάρτη

Από την απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του ’ρεως και την πορεία στην Βουλή στα πλαίσια της εικοσιτετράωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό.
Από την απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του ’ρεως και την πορεία στην Βουλή στα πλαίσια της εικοσιτετράωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ’ΡΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζομένους απευθύνει η ΓΣΕΕ, με στόχο τη διαμαρτυρία ενάντια στην ψήφιση των μέτρων για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις στη Βουλή την Τετάρτη. Συμπαράσταση από ΑΔΕΔΥ

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα διοργανώνει η ΓΣΕΕ την Τετάρτη στις 16.00, εν όψει της ψήφισης στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

Σε ανακοίνωσή της, η Συνομοσπονδία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "συνεχίζει την κατεδάφιση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου αλλά και του ασφαλιστικού συστήματος με τη διαδικασία του κατεπείγοντος".

Η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει "χαριστική βολή για τους απόμαχους της εργασίας" τα υπό κατάθεση μέτρα στη Βουλή για τις νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

"Οι Έλληνες πολίτες εκβιάζονται και τον εκβιασμό αυτό κανείς δεν μπορεί να τον ανεχθεί. Οι εργαζόμενοι της χώρας μας αρνούνται να αποδεχθούν αυτήν τη βαρβαρότητα των πιο σκληρών νεοφιλελεύθερων μέτρων που επιβάλλονται εκβιαστικά στη χώρα από τους δανειστές της Τρόικα, γι' αυτό θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τον αγώνα στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη για να τεθεί φραγμός στον οδοστρωτήρα ισοπέδωσης της κοινωνίας", επισημαίνει η διοίκηση της Συνομοσπονδίας.

Συμπαράσταση από ΑΔΕΔΥ

Σε ανάλογη ανακοίνωση προχώρησε και η ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι:

"Η Συγκυβέρνηση μετά την ψήφιση του νέου βάρβαρου μνημονίου που θα οδηγήσει τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, προωθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τους νέους αντιλαϊκούς, εφαρμοστικούς νόμους" σημειώνει και προσθέτει:

"Η κατεδάφιση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου, οι νέες περικοπές στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις, η κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας, η κατάργηση Δημοσίων Υπηρεσιών όπως ο ΟΕΚ η Εργατική Εστία οι νέες απολύσεις εργαζόμενων από το Δημόσιο αποτελούν τα νέα βάρβαρα μέτρα τα οποία βιάζεται να ψηφίσει η Συγκυβέρνηση προκειμένου να γίνει αρεστή στην Τρόικα και στους δανειστές".

SHARE:

24Media Network