Χάρτης: Οι περιοχές που παραχωρούνται για έρευνες υδρογονανθράκων σε Κρήτη και Ιόνιο

Χάρτης: Οι περιοχές που παραχωρούνται για έρευνες υδρογονανθράκων σε Κρήτη και Ιόνιο
An oil platform is seen in the waters of the Guanabara bay in Niteroi, Brazil, Tuesday, April 21, 2015. Brazil's state-run oil company Petrobras says it lost $2.1 billion because of inflated contracts and other costs related to a long-running kickback scheme. Federal prosecutors have called the scheme the biggest corruption case ever uncovered in Brazil. They stress that they are still investigating and says the scope of the case continues to widen. (AP Photo/Leo Correa) AP

Στο ΦΕΚ ο διαγωνισμός για έρευνες υδρογονανθράκων σε Κρήτη και Ιόνιο. Πότε θα γίνουν η αξιολόγηση και η σύναψη της σύμβασης. Πότε υπολογίζεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η προκήρυξη Διεθνούς Διαγωνισμού για την παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές “Δυτικά Κρήτης” και “Νοτιοδυτικά Κρήτης”.

Θυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε μετά το ενδιαφέρον που εξέφρασε η κοινοπραξία ExxonMobil-Total-ΕΛΠΕ για τις ανωτέρω περιοχές. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η σύμβαση βασίζεται στο μοντέλο της μίσθωσης, όπως άλλωστε αναμενόταν.

Παράλληλα, η φορολογία ανέρχεται σε 20% φόρο εισοδήματος συν 5% περιφερειακό φόρο και το σχέδιο ερευνών της κοινοπραξίας θα αποτελείται από τρεις φάσεις.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, η αξιολόγηση θα διαρκέσει 60 ημέρες και η σύναψη της σύμβασης θα ακολουθήσει 60 ημέρες μετά από αυτή την ημερομηνία.

Αυτό σημαίνει ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται να γίνει στα τέλη του έτους-αρχές του 2018, εφόσον δεν σημειωθούν καθυστερήσεις.

Στον χάρτη μπορείτε να δείτε τις υπό παραχώρηση περιοχές της Κρήτης και του Ιονίου:

Πηγή: energypress.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα