Καύσιμα: “Καλπάζουν” οι διεθνείς τιμές – Μεγαλώνει ο “πονοκέφαλος” των πολιτών

Καύσιμα: “Καλπάζουν” οι διεθνείς τιμές – Μεγαλώνει ο “πονοκέφαλος” των πολιτών
Shutterstock

Υψηλό τριετίας κατέγραψε τη Δευτέρα η τιμή του πετρελαίου ενώ αυτή του φυσικού αερίου κατέγραψε αύξηση 18% μέσα σε μια μέρα, μεγαλώνοντας την ανησυχία επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Νέο ράλι σημειώθηκε τη Δευτέρα (18/10) στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, προκαλώντας όλο και μεγαλύτερο “πονοκέφαλο” στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Το πετρέλαιο κατέγραψε υψηλό τριετίας, φτάνοντας τα 84,4 δολάρια ανά βαρέλι το βράδυ ενώ κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας άγγιζε και τα 86 δολάρια/βαρέλι. Το φυσικό αέριο μέσα σε μια μέρα, σε σχέση με χθες σημείωσε άνοδο 18%, φτάνοντας τα 104 ευρώ ανά MWh ενώ το ηλεκτρικό ρεύμα, η χονδρική τιμή στην οποία θα πωλείται την Τρίτη (19/10) στην Ελλάδα, είναι 253,33 ευρώ.

Όσον αφορά στις αιτίες της ενεργειακής κρίσης, από τη Ρωσία προμηθευόμαστε ως Ευρώπη το φυσικό αέριο. Η Ρωσία τηρεί τα συμβόλαια και δεν προχωρά σε αυξήσεις των ποσοτήτων που στέλνει στην Ευρώπη. Στο πετρέλαιο, παρά το γεγονός ότι η ζήτηση είναι αυξημένη, ο ΟΠΕΚ δεν προχωρά σε αύξηση παραγωγής παρά τις πιέσεις που δέχεται τόσο από την Ευρώπη όσο και από την αμερικανική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα