Τμήμα retail για αέριο και ρεύμα δημιουργεί η ΔΕΠΑ

Τμήμα retail για αέριο και ρεύμα δημιουργεί η ΔΕΠΑ

Με "πακέτα" ρεύματος και αερίου θα επιχειρήσουν να διεκδικήσουν μερίδια, τόσο οι εταιρείες που μέχρι τώρα δραστηριοποιούνταν μόνον στην προμήθεια ρεύματος όσο και εκείνες που προμήθευαν μόνον αέριο.

Οι αλλαγές που έρχονται σε θεσμικό επίπεδο και το επικείμενο άνοιγμα της προμήθειας αερίου για όλους τους καταναλωτές από την 1η Ιανουαρίου του 2018 αλλάζει οριστικά το παιχνίδι του retail στην ενεργειακή αγορά.

Οι παίκτες, παλιοί και νέοι, ήδη έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες τους και υπόσχονται συνταρακτικές αλλαγές και νέα δεδομένα στο παιχνίδι του ανταγωνισμού. Και το κυριότερο, κανείς δε φαίνεται διατεθειμένος να χάσει τα … κεκτημένα, τουλάχιστον όχι αμαχητί, ενόψει της δραστηριοποίησης νέων παικτών.

Σε αυτό το σκηνικό λοιπόν η ΔΕΠΑ προχώρησε σε τροποποίηση του καταστατικού της, προκειμένου να επεκτείνει τους τομείς δραστηριότητάς της και στην προμήθεια του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και στη διαχείριση απορριμμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη προχωρά η σύσταση τμήματος retail στην ΔΕΠΑ, η οποία θα έχει αντικείμενο την επικείμενη δραστηριοποίηση της εταιρείας τόσο στο ρεύμα όσο και στο φυσικό αέριο.

Θυμίζουμε ότι προ ημερών και η ΕΠΑ Αττικής έκανε γνωστές τις προθέσεις της να δραστηριοποιηθεί και στην αγορά προμήθειας ρεύματος, σχεδιασμός που έχει περιληφθεί τόσο στους σκοπούς της νέας εταιρείας μετά το διαχωρισμό από την ΕΔΑ όσο και στο νέο επιχειρησιακό πλάνο.

Η κίνηση της ΔΕΠΑ δίνει νέα διάσταση στο παιχνίδι του retail της ενέργειας που ανοίγει από την 1η Ιανουαρίου του 2018 και για τους απλούς καταναλωτές φυσικού αερίου. Και αυτό διότι μέχρι στιγμής ήταν γνωστό ότι οι βασικότεροι παίκτες του ρεύματος σχεδιάζουν να δραστηριοποιηθούν με συνδυαστικά πακέτα ρεύματος και αερίου και στις δύο αγορές. Μάλιστα, σχεδόν το σύνολο των εταιρειών προμήθειας ρεύματος έχει αποκτήσει άδειες για δραστηριοποίηση στην αγορά του αερίου.

Επί του παρόντος δεν είναι σαφές εάν θα υπάρξουν συνεργασίες. Για τη μεν ΕΠΑ Αττικής, σε πρώτη φάση ο σχεδιασμός αναφέρει ότι θα κινηθεί αυτόνομα στις δύο αγορές εκμεταλλευόμενη τις σχέσεις με το πελατολόγιό της. Από την πλευρά της και η ΔΕΠΑ έχει ως ισχυρό χαρτί το χαρτοφυλάκιο μεγάλων επιλεγόντων πελατών (βιομηχανίες).

Πάντως το βέβαιο είναι ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα και είναι σαφές ότι ακόμη η αγορά δεν έχει κατασταλάξει σε κάποια σίγουρα σχήματα καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες και επαφές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα