“Τρίζει τα δόντια” η Ρωσία: Θα κόψει το πετρέλαιο και στις χώρες που θα βάλουν πλαφόν στην τιμή του

“Τρίζει τα δόντια” η Ρωσία: Θα κόψει το πετρέλαιο και στις χώρες που θα βάλουν πλαφόν στην τιμή του
istock

Κίνηση που θα αποσταθεροποιήσει την αγορά χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης το ενδεχόμενο απόφασης στην ΕΕ περί πλαφόν στη τιμή του πετρελαίου.

Η Ρωσία θα σταματήσει την προμήθεια πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου σε χώρες που αποφασίζουν να περιορίσουν την τιμή του πετρελαίου, ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ την Πέμπτη (01/09) την ώρα που συζητείται έντονα στην ΕΕ η επιβολή πλαφόν.

Εάν επιβάλουν όριο στην τιμή, τότε δεν θα προμηθεύσουμε πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου αυτές τις εταιρίες ή κράτη, καθώς δεν θα εργαστούμε σε μη ανταγωνιστικές συνθήκες“, είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Ο Νόβακ χαρακτήρισε “απόλυτο παραλογισμό” τις προτάσεις για επιβολή περιορισμών στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου. «[Πρόκειται] για παρέμβαση στους μηχανισμούς της αγοράς σε μια τόσο σημαντική βιομηχανία όπως είναι η πετρελαϊκή, η οποία είναι η πιο σημαντική από την άποψη της διασφάλισης της ενεργειακής ασφάλειας όλου του κόσμου. Τέτοιες προσπάθειες θα οδηγήσουν μόνο σε αποσταθεροποίηση της πετρελαϊκής βιομηχανίας, της αγοράς πετρελαίου”, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι αρχικά θα πληρώσουν όσοι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί καταναλωτές πληρώνουν ήδη σήμερα υψηλές τιμές ενέργειας.

“Θα καταστρέψει εντελώς την αγορά”, τόνισε ο Ρώσος αντιπρόεδρος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα