Ενεργοποιημένη η βόμβα στο μετρό Αιγάλεω

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ/EUROKINISSI
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ/EUROKINISSI EUROKINISSI

Από τύχη δεν θρηνούμε θύματα στο μετρό του Αιγάλεω, μετά τον εντοπισμό εμπρηστικού μηχανισμού σε βαγόνι. Διαβάστε σε ποια συμπεράσματα έχει καταλήξει η Αντιτρομοκρατική. Εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τις κάμερες ασφαλείας

Ενεργοποιημένος ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εμπρηστικός μηχανισμός που βρέθηκε το Σάββατο το απόγευμα μέσα σε συρμό του Μετρό στο σταθμό του Αιγάλεω.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι έρευνες στα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, από τις οποίες προκύπτει ότι το πακέτο - βόμβα δεν ανεφλέγη από σφάλμα στον μηχανισμό πυροδότησής του.

Σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός ήταν ενεργοποιημένος και ο δείκτης του διακόπτη που επρόκειτο να κλείσει το κύκλωμα για να γίνει η έκρηξη, είχε φτάσει στο τέρμα του.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι στόχος ήταν ο σταθμός του Μετρό, όπου ήταν ακινητοποιημένος ο συρμός, μέχρι να έλθει η στιγμή να ξεκινήσει με προορισμό το Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Εκείνο που προβληματίζει τους αστυνομικούς είναι ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αλλά ο μηχανισμός βρέθηκε τυχαία από τον μηχανοδηγό του τρένου.

Η αστυνομία εξετάζει το οπτικό υλικό από τις κάμερες του σταθμού, αλλά και άλλων σταθμών, προκειμένου να εντοπιστεί αν έχει καταγραφεί ο άνθρωπος που μετέφερε το πακέτο και το άφησε κάτω από το κάθισμα στο βαγόνι του τρένου.

Παράλληλα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ερευνάται ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα, DNA και άλλα στοιχεία, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Σε ό,τι αφορά στην συνδεσμολογία του μηχανισμού, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ομοιότητες με άλλους που έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, αλλά οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν μπορούν να καταλήξουν με βεβαιότητα σε κάποια οργάνωση που έχει δραστηριοποιηθεί σε τέτοιες ενέργειες.

Στο μεταξύ, ανακοίνωση με τους τηλεφωνικούς αριθμούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικά με τον εμπρηστικό μηχανισμό, εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

"Παρακαλείται όποιος από τους επιβάτες του μετρό αντελήφθη οτιδήποτε σχετικά με το θέμα αυτό, να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα 170, 1014 και 1964 της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Υπενθυμίζεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βόμβα σε βαγόνι του μετρό στο Αιγάλεω

SHARE:

24Media Network