Έντονες χιονοπτώσεις στη βόρεια και κεντρική χώρα

Χιονιάς
Χιονιάς MOTIONTEAM

Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν κατά διαστήματα στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Οι καταιγίδες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρές

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις και στο Ιόνιο πρόσκαιρα θα φθάσουν τα 7-8 μποφόρ. Ο παγετός στα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός

Στην Αττική θα υπάρξουν νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς το απόγευμα πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3-5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4-12 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους θα είναι έντονες θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 4-6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 ως 4 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αλλά και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν νεφώσεις που παροδικά θα αυξηθούν και το βράδυ πιθανόν να χιονίσει. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο , καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην Ήπειρο και την δυτική Στερεά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα βρέξει τοπικά, ενώ έντονες θα είναι οι πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, νοτιοανατολικοί 4-6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6-14, ενώ στην Ήπειρο από 0-6 βαθμούς Κελσίου.

Στα ορεινά και ημιορεινά στη Στη Θεσσαλία, αλλά και πρόσκαιρα στις πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις. Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στα παραθαλάσσια.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3-5 μποφόρ.Η θερμοκρασία από 0-12 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις και λίγες τοπικές βροχές θα κυριαρχήσουν στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ και το απόγευμα 5-6 τοπικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-15 βαθμούς Κελσίου.

Στα  νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά από το απόγευμα θα εκδηλωθούν νεφώσεις και πιθανώς το βράδυ καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα θα στραφούν νοτιοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4-12 βαθμούς Κελσίου.

Δες τον καιρό το επόμενο τριήμερο στο deltiokairou.gr

SHARE:

24Media Network