Επιχείρηση "σκούπα" της ΕΛ.ΑΣ. για λαθρομετανάστες στην Ομόνοια

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΚΟΥΠΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ)
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΚΟΥΠΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ) G4PHOTOS

Ξεκίνησε σήμερα η επιχείρηση εκκαθάρισης του επιβαρυμένου κέντρου της Αττικής από τους λαθρομετανάστες. Διαβάστε για τις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ. (Pics)

Σε εφαρμογή μπήκε η επιχείρηση "σκούπα" της ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης του προβλήματος τα παράνομης μετανάστευσης στο κέντρο της Αθήνας.

Οι συγκεντρωθέντες οδηγούνται σε κρατητήρια, που, βάσει του συνολικού σχεδιασμού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχουν προετοιμασθεί για τον σκοπό αυτό. Όλες οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ είναι σε "διάταξη μάχης" για τη διαχείριση του προβλήματος, που σύμφωνα με την εισήγηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, στην πρόσφατη συνάντησή του με τους τοπικούς άρχοντες της ηπειρωτικής Ελλάδας, αποτελεί πλέον "βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας".

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού του υπουργείου, εντάσσεται η δημιουργία ανά την ελληνική επικράτεια, με τη διαδικασία τού κατεπείγοντος, 30 κέντρων φιλοξενίας λαθρομεταναστών, πριν αυτοί επιστραφούν στις πατρίδες τους. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΑΜΠΕ, στην παρούσα φάση κρίνεται ιδιαίτερα χρήσιμο να τεθούν σε προτεραιότητα τα κέντρα της Αττικής, τόσο επειδή στο λεκανοπέδιο είναι συσσωρευμένος ο κύριος όγκος των λαθρομεταναστών και το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο, όσο και επειδή η ηγεσία του υπουργείου είναι αποφασισμένη να βάλει φρένο στις αντιδράσεις της περιφέρειας, την καλλιέργεια των οποίων αξιολογεί ως σκόπιμη.

ΑΘΗΝΑ-
ΑΘΗΝΑ-"ΣΚΟΥΠΑ" ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Έτσι, σε επόμενη συνάντηση, που θα έχει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, θα γίνει η υπόδειξη στο λεκανοπέδιο των χώρων, όπου θα εγκατασταθούν τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, προκειμένου να φιλοξενήσουν τις πρώτιες φουρνιές από την εκκαθάριση του κέντρου της Αθήνας.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός θα έχει δύο ακόμη κρίσιμες συναντήσεις, μία νέα με τοπικούς άρχοντες της Αττικής και μία δεύτερη με εμπορικούς και επαγγελματικούς φορείς της χώρας (επιμελητήρια, συλλόγους, ομοσπονδίες κ.λπ.), προκειμένου να αναπτύξει εκ νέου τα αντισταθμιστικά οφέλη, που δημιουργούνται για τις τοπικές κοινωνίες με την εγκατάσταση των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα επικεντρώσει στην άρση των επιφυλάξεων, που διατυπώνονται εκ μέρους των τοπικών αρχών, να δεχθούν στις περιφέρειές τους αυτά κέντρα, υπογραμμίζοντας πως οι δύο βασικοί φόβοι, της εγκληματικότητας και της δημόσιας υγείας, δεν υφίστανται, αφού οι μεν λαθρομετανάστατες με παραβατική συμπεριφορά θα εξακολουθήσουν να κρατούνται στα κρατητήρια της ΕΛΑΣ, οι δε άλλοι, που κρίνονται ύποπτοι φορείς νοσημάτων, θα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

ΑΘΗΝΑ-
ΑΘΗΝΑ-"ΣΚΟΥΠΑ" ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Στέλνουν πίσω μετανάστες

Επεστράφησαν επιπλέον τριάντα εννέα αλλοδαποί πολίτες, στις χώρες καταγωγής τους, χθες Τετάρτη, από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για είκοσι πέντε πολίτες Μπανγκλαντές, επτά πολίτες Ρουμανίας, τρεις πολίτες Μαρόκου, δύο πολίτες Πολωνίας, έναν πολίτη Αλγερίας και έναν πολίτη Ισπανίας, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.

Η επιστροφή των παραπάνω αλλοδαπών, πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος", με προορισμούς τη Ντακά, το Βουκουρέστι, την Καζαμπλάνκα, τη Βαρσοβία, το Αλγέρι και τη Μαδρίτη.

Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κτίρια - αποθήκες ανθρώπινων ψυχών στο κέντρο της Αθήνας

Σε 30 ημέρες το πρώτο κέντρο μεταναστών

Η κρίση διώχνει τους μετανάστες από την Ελλάδα

SHARE:

24Media Network