ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το επίδομα ενοικίου, την διαδικασία και πως να κάνετε την αίτησή σας. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες ενημερώσεις για το επίδομα ενοικίου στο news247.gr

Ακίνητα

Ενοίκια: Ανοίγει η δεύτερη ευκαιρία για αποζημιώσεις σε ιδιοκτήτες - Τα σημεία SOS των αιτήσεων

Για σειρά περιπτώσεων ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για δηλώσεις COVID ώστε να καταχωρηθούν τα σχετικά στοιχεία και να λάβουν αποζημιώσεις όσοι ιδιοκτήτες έχουν μείνει εκτός πληρωμών.

Ακίνητα στην Αθήνα

Κούρεμα Ενοικίων: Ποιοι ιδιοκτήτες πάνε "ταμείο" σήμερα για τις αποζημιώσεις τους;

Ποσό συνολικού ύψους 103,2 εκατ. ευρώ πιστώνεται σήμερα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες για τις αποζημιώσεις ενοικίων για σειρά περιπτώσεων που αφορούν σε περιόδου μέχρι και το Νοέμβριο 2020, ενώ για για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι τις 20 Ιουλίου, θα διενεργηθούν πληρωμές μέχρι το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Εικόνα της Αθήνας από ψηλά

Ποιοι έχουν εκπτώσεις ή και "κούρεμα" ενοικίων για τον Μάιο - Η απόφαση

Δημοσιεύτηκε η απόφαση για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που θα έχουν μηδενικά ενοίκια τον Μάιο. Αφορά επιχειρήσεις εστίασης, τουρισμού, αθλητισμού, πολιτισμού και μεταφορών, λιανεμπόριο ως και μισθώσεις ακινήτων για επιχειρήσεις με "υπηρεσίες ιερόδουλου".

Ακίνητα

"Κούρεμα" Ενοικίων: Τελευταία μέρα για τις δηλώσεις Covid Μαρτίου – Τι ισχύει για τον Απρίλιο

Σε περιπτώσεις που δεν υποβληθεί «Δήλωση Covid» εντός της προθεσμίας, το ποσό της αποζημίωσης που εισπράχτηκε καθίσταται απαιτητό και ξεκινά η διαδικασία αναζήτησής του ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.

Ενοικιαστήρια - Φωτογραφία αρχείου

"Κούρεμα" ενοικίων Μαρτίου: Υποχρεωτικές οι δηλώσεις COVID

Μετά την προκαταβολή των ποσών της αποζημίωσης των εκμισθωτών για τα μισθώματα μηνός Μαρτίου 2021 θα πρέπει να γίνει, μεταγενέστερα, η υποβολή δήλωσης COVID για την αποζημίωσης του μηνός αυτού, μέχρι και την Παρασκευή, 14.5.2021.

Κλειστό κατάστημα εστίασης κατά την περίοδο του lockdown

Μέτρα στήριξης: Οι λεπτομέρειες για τις αποζημιώσεις ενοικίων και το Δώρο Πάσχα

Εντός του Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η καταβολή διπλής αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Πώς θα υπολογισθεί το δώρο του Πάσχα για όσους βρίσκονται σε αναστολή.

Στιγμιότυπο από το Σύνταγμα εν μέσω lockdown

Πακέτο στήριξης: Παρατείνεται το "κούρεμα" στα ενοίκια, επίσπευση καταβολών Φεβρουαρίου - Μαρτίου για ιδιοκτήτες

Νέα μέτρα στήριξης ανακοίνωσαν το μεσημέρι οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας. Έρχεται διπλή καταβολή για τα "κουρεμένα" ενοίκια και αναστέλλεται η πληρωμή δόσεων φορολογικών ρυθμίσεων από τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Ενοικιαστήρια - Φωτογραφία αρχείου

"Κουρεμένα" ενοίκια: Ξεκινούν οι πληρωμές για τον Ιανουάριο - "Καίει" το θέμα με τις υπεκμισθώσεις

Σήμερα αναμένεται να καταβάλει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τις αποζημιώσεις για τα μειωμένα ενοίκια μηνός Ιανουαρίου στους δικαιούχους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ενοίκια: Δεύτερη ευκαιρία για διορθώσεις δηλώσεων COVID και διεκδίκηση αποζημιώσεων – Οι προθεσμίες

Ενοίκια: Δεύτερη ευκαιρία για διορθώσεις δηλώσεων COVID και διεκδίκηση αποζημιώσεων – Οι προθεσμίες

Μέχρι τα μέσα Απριλίου περίπου οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να υποβάλουν διορθωτικές δηλώσεις COVID προκειμένου να διεκδικήσουν αποζημιώσεις για “κουρέματα” ενοικίων που έγιναν πέρυσι.

Ενοικιαστήρια - Φωτογραφία αρχείου

Ποιοι δεν πληρώνουν ενοίκια τον Μάρτιο

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ που περιλαμβάνει την τροπολογία, με την οποία απαλλάσσονται και για τον Μάρτιο από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου, οι πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις.

Από κόσκινο το επίδοµα ανεργίας

Από κόσκινο το επίδοµα ανεργίας

Το ενδεχόμενο το επίδομα ανεργίας να συνδεθεί με εισοδηματικά κριτήρια εξετάζει το υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο του εξορθολογισµού των κοινωνικών και προνοιακών επιδοµάτων ύψους 6 δισ. ευρώ, που θα αρχίσει από το ΕΚΑΣ