Ανακαλύφθηκε ένα ζώο του “κάτω κόσμου” με 1.306 πόδια – Ονομάστηκε Περσεφόνη

Ανακαλύφθηκε ένα ζώο του “κάτω κόσμου” με 1.306 πόδια – Ονομάστηκε Περσεφόνη
Eumillipes persephone Paul E. Marek et a - ΑΠΕ ΜΠΕ

Επιστήμονες ανακάλυψαν σε βάθος 60 μέτρων κάτω από το έδαφος ένα είδος σαρανταποδαρούσας . Ονομάστηκε "Eumillipes persephone" και έχει τα περισσότερα πόδια από κάθε άλλο ζώο μέχρι σήμερα.

Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα είδος «σαρανταποδαρούσας», που όμως δεν έχει 40 πόδια αλλά …1.306, περισσότερα από κάθε άλλο ζώο μέχρι σήμερα. Έως τώρα δεν είχε βρεθεί ζώο με πάνω από 750 πόδια.

Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, με επικεφαλής τον Πολ Μάρεκ του Πολυτεχνείου και του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια (Virginia Tech), οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Scientific Reports», έκαναν την ανακάλυψη σε βάθος 60 μέτρων κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, σε μια τρύπα γεώτρησης σε ένα ορυχείο στην ανατολική Αυστραλία.

Πρόκειται για ένα νέο άγνωστο έως τώρα είδος χιλιόποδου, που ονομάστηκε «Eumillipes persephone», περιλαμβάνοντας στο όνομα την αρχαιοελληνική θεά Περσεφόνη του κάτω κόσμου. Οι επιστήμονες βρήκαν τέσσερα μέλη του νέου είδους και, αφού τα μελέτησαν, βρήκαν ότι έχουν μακριά σαν κλωστές σώματα, αποτελούμενα από 330 τμήματα, με συνολικό μήκος έως 95,7 χιλιοστά και πλάτος 0,95 χιλιοστά. Δεν έχουν μάτια, τα πόδια τους είναι κοντά και τα κεφάλι τους έχει κωνικό σχήμα με κεραίες και ένα ρύγχος.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ ποδιών ήταν ένα άλλο είδος σαρανταποδαρούσας της Καλιφόρνιας με την ονομασία «Illacme plenipes». Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο μεγάλος αριθμός ποδιών έχει εξελιχτεί σε αυτά τα δύο είδη, ώστε να τους επιτρέπει να γεννούν μεγάλες δυνάμεις ώθησης και έτσι να κινούνται μέσα από τα στενά ανοίγματα που υπάρχουν στο έδαφος όπου ζουν.

“Στο Στόμα Του Λάκη” κάνει πρεμιέρα! Από σήμερα και κάθε Πέμπτη, ο μοναδικός Λάκης Λαζόπουλος θα σχολιάζει καυστικά όσα συμβαίνουν γύρω μας! Άκουσε το Podcast και κάνε εγγραφή σε Spotify, Apple Podcasts για να μη χάνεις επεισόδιο!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα