Επιστήμονας της ΝASA: Οι εξωγήινοι ίσως να είναι ήδη εδώ

Επιστήμονας της ΝASA: Οι εξωγήινοι ίσως να είναι ήδη εδώ
Εξωγήινοι pixabay

Προειδοποιήσεις για την ύπαρξη "εξαιρετικά μικροσκοπικών" επισκεπτών, οι οποίοι είναι δύσκολο να εντοπιστούν, από επιστήμονα της NASA.

Η NASA μπορεί εδώ και χρόνια, από την ίδρυσή της ουσιαστικά, να αναζητά εξωγήινη ζωή στο σύμπαν, χωρίς να έχει καταφέρει να βρει μέχρι στιγμής κάποιο αποδεικτικό στοιχείο για την ύπαρξη της ή όχι, ωστόσο ένας επιστήμονάς της εκτιμά ότι εξωγήινοι μας έχουν ήδη επισκεφτεί στη Γη.

Σε ερευνητικό άρθρο του, ο Σιλβάνο Κολομπάνο, επιστήμονας πληροφορικής στο NASA Ames Research Center και καθηγητής, εκτιμά ότι οι εξωγήινοι μπορεί να μην είναι όπως εμείς πιστεύουμε και η οντότητά τους να μην βασίζεται σε στοιχεία που αποτελούν τη βάση των ανθρώπων, όπως ο άνθρακας.

https://www.news247.gr/download/4871//846000/20180001925.pdf

“Θέλω απλώς να επισημάνω το γεγονός ότι οι πληροφορίες που θα μπορούσαμε να βρούμε και που θα μπορούσε να είχαμε επιλεγεί να βρούμε (αν δεν έχει συμβεί ήδη) ίσως να μην παράγονται από οργανισμούς με βάση τον άνθρακα, όπως εμείς” γράφει ο Κολομπάνο και συνεχίζει: “Το μέγεθος του ‘εξερευνητή’ μπορεί να είναι αυτό μιας εξαιρετικά μικροσκοπικής υπερφυσικής οντότητας”.

Ο καθηγητής τονίζει, επίσης, ότι οι εξωγήινοι ίσως να χρησιμοποιούν τεχνολογία που οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ακόμα, καθιστώντας δυνατές ενέργειες όπως τα διαστρικά ταξίδια. “Αν υιοθετήσουμε μια νέα σειρά υποθέσεων σχετικά με τις μορφές ανώτερης νοημοσύνης και τεχνολογίας που θα μπορούσαμε να βρούμε, μερικά από αυτά τα φαινόμενα θα μπορούσαν να ταιριάζουν σε συγκεκριμένες υποθέσεις και θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε κάποια σοβαρή έρευνα”, επισημαίνει.

“Λαμβάνοντας, επίσης, υπόψη, ότι η τεχνολογική ανάπτυξη στον πολιτισμό μας ξεκίνησε μόλις πριν από περίπου 10.000 χρόνια και υπάρχει άνοδος των επιστημονικών μεθοδολογιών μόνο τα τελευταία 500 χρόνια, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ίσως έχουμε ένα πραγματικό πρόβλημα στην πρόβλεψη της τεχνολογικής εξέλιξης ακόμα και για τα επόμενα χίλια χρόνια, πόσο μάλλον για έξι εκατομμύρια φορές τον αριθμό αυτό”.

Ο Κολομπάνο σημειώνει, ακόμη, ότι δεν μπορεί κάθε θέαση UFO να “εξηγηθεί ή να την αρνηθούμε” και ζητάει από τους ανθρώπους να λάβουν υπόψη τους “τον πολύ μεγάλο ‘θόρυβο’ που υπάρχει γύρω από το θέμα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα