Η NASA μας εξηγεί ότι δεν άλλαξε τα ζώδια. Και η απάντηση δεν είναι αυτό που νομίζεις

Η NASA μας εξηγεί ότι δεν άλλαξε τα ζώδια. Και η απάντηση δεν είναι αυτό που νομίζεις

Γιατί η NASA τελικά δεν άλλαξε τα ζώδια. Η επιστημονική απάντηση της και ένας αστερισμός που εξακολουθούμε να αγνοούμε για λόγους "ευκολίας"

Ξεχάστε όσα ξέρατε, δεν είστε το ζώδιο που νομίζατε ότι είστε. Η NASA άλλαξε τον ζωδιακό χάρτη, τούμπα όλα, τώρα τί προβλέψεις θα βλέπουμε και πάει λέγοντας.

Πριν λίγες ημέρες η NASA μας υπενθύμιζε ότι στον αρχικό ζωδιακό κύκλο υπήρχαν 13 αστερισμοί. Πριν από 3.000 χρόνια όμως, οι Βαβυλώνιοι εκπονώντας το σχέδιο του ζωδιακού κύκλου και θέλοντας να πετύχουν την απόλυτη αρτιότητα (12 μήνες, 12 ζώδια), άφησαν εκτός τον αστερισμό του Οφιούχου.

Οι νέες ημερομηνίες γέννησης που αντιστοιχούν στο κάθε ζώδιο, μαζί με τον Οφιούχο:

Αιγόκερως : 20 Ιανουαρίου - 16 Φεβρουαρίου

Υδροχόος : 17 Φεβρουαρίου -  11 Μαρτίου

Ιχθύς : 12 Μαρτίου - 18 Απριλίου

Κριός : 19 Απριλίου -  13 Μαΐου

Ταύρος : 14 Μαΐου -  21 Ιουνίου

Δίδυμος : 22 Ιουνίου - 20 Ιουλίου

Καρκίνος : 21 Ιουλίου - 10 Αυγούστου

Λέων : 11 Αυγούστου - 16 Σεπτεμβρίου

Παρθένος : 17 Σεπτεμβρίου - 30 Οκτωβρίου

Ζυγός : 31 Οκτωβρίου - 23 Νοεμβρίου

Σκορπιός : 24 Νοεμβρίου - 29 Νοεμβρίου

Οφιούχος : 30 Νοεμβρίου - 17 Δεκεμβρίου

Τοξότης : 18 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου

Ως εδώ καλά. Μετά τον θόρυβο που έγινε από την ανακοίνωση - υπενθύμιση της NASA, η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος εξέδωσε μια νέα σύντομη ανακοίνωση με την οποία μας ενημερώνει λιτά και απέριττα, ότι η αστρολογία δεν είναι αυτόνομη επιστήμη. Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο πολλές φορές διαφοροποιείται βάσει των ανακαλύψεων και των εξελίξεων στον επιστημονικό κλάδο στον οποίο "εντάσσεται", που είναι η αστρονομία.

Η NASA μας εξηγεί ότι δεν άλλαξε τα ζώδια. Και η απάντηση δεν είναι αυτό που νομίζεις

"Η αστρολογία δεν είναι επιστήμη. Κανείς δεν έχει αποδείξει ότι η αστρολογία μπορεί να προβλέψει το μέλλον ή να περιγράψει τους ανθρώπους βασιζόμενη στην ημερομηνία γέννησης τους. Οι άνθρωποι διαβάζουν τις αστρολογικές προβλέψεις και τον ωροσκόπο τους κάθε μέρα στις εφημερίδες σαν να διαβάζουν ιστορίες μυθοπλασίας", γράφει χαρακτηριστικά η NASA στο spaceplace.nasa.gov.

Τι δήλωσε η Λόρι Καντίλο, εκπρόσωπος της NASA στο BBC:

"Δεν αλλάξαμε τα ζώδια, απλώς κάναμε τους μαθηματικούς υπολογισμούς. Το μόνο που έκανε η NASA ήταν να αναφέρει ότι καθώς ο άξονας της Γης έχει μετατοπιστεί, οι αστερισμοί δεν βρίσκονται στις ίδιες τοποθεσίες που βρίσκονταν χιλιάδες χρόνια πριν". Για την ακρίβεια, σε σχέση με 3.000 χρόνια πριν, τα ζώδια έχουν μετατοπιστεί κατά ένα μήνα μετά.

Η NASA σημειώνει ακόμη πως δεν είναι η πρώτη φορά που αλλάζουν τα πράγματα στον ζωδιακό κύκλο, αφού ο άξονας της Γης τροποποιείται ανά διαστήματα (μετάπτωση του άξονα ή μετάπτωσης των Ισημεριών), επηρεάζοντας έτσι τις ημερομηνίες του εκάστοτε ζωδίου. Κοινώς, τα ζώδια ενδέχεται να αλλάξουν και πάλι στο μέλλον, ενώ η σημερινή τους καταγραφή, είναι απλώς μια σύμβαση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: NASA
SHARE: