Μαγεύει η νέα εικόνα των εμβληματικών Στηλών της Δημιουργίας

default image

Ένα νέο εντυπωσιακό πορτρέτο των Στηλών της Δημιουργίας κατέγραψε με την εγγύς-υπέρυθρη κάμερά του το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, εστιάζοντας στο τεράστιο Νεφέλωμα του Αετού.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb φωτογράφησε ξανά τις λεγόμενες Στήλες (ή Πυλώνες) της Δημιουργίας, μια εικόνα που είχε τραβήξει το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble αρχικά το 1995 και στη συνέχεια το 2015 και η οποία παραμένει μέχρι σήμερα μια από τις πιο εμβληματικές “σκηνές” του σύμπαντος.

Οι Στήλες (ή Πυλώνες) της Δημιουργίας από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble (αριστέρα) και τον φακό του James Webb (δεξιά) NASA, ESA, CSA, STScI via AP

Οι τρεις “στήλες” αποτελούνται από πυκνά νέφη ψυχρών διαστρικών αερίων και σκόνης όπου νέα άστρα σχηματίζονται. Η νέα εικόνα του Webb από την εγγύς-υπέρυθρη κάμερά του εστιάζει στο τεράστιο Νεφέλωμα του Αετού σε απόσταση 6.500 ετών φωτός από τη Γη.

Το Webb είναι το μεγαλύτερο και ισχυρότερο τηλεσκόπιο που έχει ποτέ εκτοξευτεί στο διάστημα, αποτελώντας συνεργασία της Αμερικανικής (NASA), της Ευρωπαϊκής (ESA) και της Καναδικής Διαστημικής Υπηρεσίας (CSA).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα