news 24/7

NASA

Ειδήσεις, νέα και ανακαλύψεις σχετικά με την NASA, τον κρατικό Αμερικανικό οργανισμό που ασχολείται με την εξερεύνηση του διαστήματος.

Η αστροναύτης Κριστίνα Κοχ θα σπάσει το παγκόσμιο γυναικείο ρεκόρ διαστημικής πτήσης

Η αστροναύτης Κριστίνα Κοχ θα σπάσει το παγκόσμιο γυναικείο ρεκόρ διαστημικής πτήσης

Η Κοχ θα παραμείνει στο διάστημα 328 μέρες, αγγίζοντας έτσι και το ανδρικό ρεκόρ συνεχόμενης παραμονής στο διάστημα για αστροναύτη της NASA, που από το 2016 κατέχει ο Σκοτ Κέλι με 340 μέρες.

Διάστημα

Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στο διάστημα το πρώτο μόριο που υπήρξε ποτέ στο σύμπαν

Πρόκειται για το υδρίδιο του ηλίου, η «υπογραφή» του οποίου ανιχνεύθηκε στον γαλαξία μας. Η ανακάλυψη αποδεικνύει την ύπαρξη του στο διάστημα, η οποία έως σήμερα ήταν θεωρητική.

Αστεροειδής

Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει σήμερα ανάμεσα στη Γη και στη Σελήνη

Ένας αστεροειδής σε μέγεθος μεγάλης πολυκατοικίας θα περάσει σήμερα στο μισό της απόστασης ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη. Στο μέλλον μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο. Θα περάσει ξανά κοντά από τη Γη το 2034, το 2041 και το 2048.

Από την επιτυχή επιστροφή των αστροναυτών του Apollo 13 στη Γη

Apollo 13: Ιστορικό ντοκουμέντο από την επιστροφή της μοναδικής αποτυχημένης αποστολής στη Σελήνη

Η ανθρωπότητα παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα την "οδύσσεια" των τριών αστροναυτών που δεν κατάφεραν ποτέ να προσεληνωθούν. Το ημερολόγιο έδειχνε 17 Απριλίου 1970 όταν επιτέλους επέστρεψαν σώοι πίσω στη Γη.

Το διάστημα φαίνεται να αλλάζει το σώμα, δείχνει η πρωτοποριακή μελέτη των δίδυμων αστροναυτών Κέλι

Το διάστημα αλλάζει το σώμα, δείχνει πρωτοποριακή μελέτη δίδυμων αστροναυτών

Ο Σκοτ που είχε μείνει στο διάστημα από τον Μάρτιο του 2015 έως τον Μάρτιο του 2016, φαίνεται να γέρασε λίγο πιο γρήγορα σε σχέση με τον δίδυμο αδελφό του Μαρκ, που είχε μείνει στον πλανήτη μας. Η μελέτη των διδύμων είναι το πρώτο βήμα για να εξαχθούν βάσιμα συμπεράσματα κατά πόσο τα μακρινά διαστημικά ταξίδια ενέχουν κινδύνους για την υγεία.

Έτσι είναι μία "μαύρη" τρύπα - Στη δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία

Έτσι είναι μία "μαύρη" τρύπα - Στη δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία

Για πρώτη φορά στην ιστορία, η ανθρωπότητα αντικρίζει μια "μαύρη τρύπα", χάρη στη πρώτη φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα επιστήμονες σε παράλληλες συνεντεύξεις Τύπου ανά τον κόσμο.

Φωτογραφία αρχείου

NASA: Οι ανακοινώσεις για την πρώτη απεικόνιση "μαύρης τρύπας"

Παρακολουθείστε ζωντανά τις ανακοινώσεις της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας. Η ανθρωπότητα θα έχει σήμερα τη δυνατότητα να δει για πρώτη φορά τη φωτογραφική απεικόνιση μιας "μαύρης τρύπας".

Οργή στις ΗΠΑ για την Ινδία: Διέλυσε δορυφόρο με αντιβαλλιστικό πύραυλο

Οργή στις ΗΠΑ για την Ινδία: Διέλυσε δορυφόρο με αντιβαλλιστικό πύραυλο

Η Ινδία πραγματοποίησε μία δοκιμή του εθνικής σχεδίασης πύραυλου κατά δορυφόρων, ο οποίος έπληξε με επιτυχία έναν απενεργοποιημένο ινδικό δορυφόρο σε υψόμετρο 300 χλμ. Οργισμένη η NASA για τα διαστημικά "σκουπίδια" και την ασφάλεια του ISS.

Στιγμιότυπο από τα κεντρικά γραφεία της NASA στην Ουάσινγκτον

Όσοι πιστοί σπεύσατε: H NASA πληρώνει 16.500 ευρώ για να μείνεις ξαπλωμένος για δύο μήνες

Η υπηρεσία των ΗΠΑ ψάχνει 12 άνδρες και ισάριθμες γυναίκες, ηλικίας 24-55 ετών για συμμετοχή σε πείραμα σχετικά με την τεχνητή βαρύτητα. Μοναδική προϋπόθεση να μιλάνε γερμανικά.

NASA: Απίστευτες φωτογραφίες από τον μετεωρίτη που εξερράγη πάνω από τη Βερίγγεια Θάλασσα

NASA: Απίστευτες φωτογραφίες από τον μετεωρίτη που εξερράγη πάνω από τη Βερίγγεια Θάλασσα

Οι φωτογραφίες τραβήχθηκαν από έναν δορυφόρο της NASA λίγα λεπτά μετά την είσοδο του μετεωρίτη στην ατμόσφαιρα της Γης και τη διάλυσή του, γεγονός που ωστόσο δεν αντιλήφθηκε κανείς στη Γη.

Μπορεί ο άνθρωπος να παράξει νερό στη Σελήνη; (Φωτό αρχείου)

Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Ήρθε η ώρα για παραγωγή νερού στη Σελήνη

Νερό. Είναι πλέον βέβαιο πως δεν υπάρχει αρκετό... Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού δεν αποτελεί μόνο μια υπενθύμιση για το πόσο πολύτιμη είναι αυτή η πηγή της ζωής μας, αλλά και το έναυσμα για τους εναλλακτικούς τρόπους που πρέπει να αναζητήσει το ανθρώπινο είδος προκειμένου να εξασφαλίσει την επιβίωσή του.

Ανεζίνα Σολωμονίδου, πλανητικός γεωλόγος: "Η έννοια του σεξισμού δεν έχει όρια και δεν παραβλέπει ιδιότητες"

Ανεζίνα Σολωμονίδου, πλανητικός γεωλόγος: "Η έννοια του σεξισμού δεν έχει όρια και δεν παραβλέπει ιδιότητες"

Η Ελληνίδα ερευνήτρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και μέλος της ομάδας Πλανητολογίας της NASA έτρεφε από μικρή μία αυθεντική περιέργεια για ό,τι υπάρχει κάτω και κυρίως πέρα από τη Γη.

Η διαστημική κάψουλα Crew Dragon της Space X και ο πύραυλος Falcon 9 στο διαστημικό κέντρο στη Φλόριντα

Space X: Πρώτη δοκιμαστική δοκιμή της κάψουλας Crew Dragon με κούκλα αντί για αστροναύτη

Με τη βοήθεια του Crew Dragon, η NASA φιλοδοξεί να ξεκινήσει ξανά μέσα στο 2019 το πρόγραμμα των επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων με δικά της μέσα, χωρίς να εξαρτάται πια από τους ρωσικούς πυραύλους Σογιούζ.

Εντυπωσιακή φωτογραφία από την Έσχατη Θούλη

NASA: Αυτές είναι οι νέες φωτογραφίες που έστειλε το New Horizons από την Έσχατη Θούλη

Μπορεί να απομακρύνεται πλέον από την Έσχατη Θούλη, το ερευνητικό σκάφος της NASA όμως έστειλε νέες, ακόμη πιο καθαρές και λεπτομερείς φωτογραφίες που εντυπωσίασαν τους επιστήμονες.

NASA: Χάθηκε για πάντα το μυθικό ρόβερ Opportunity στον Άρη

NASA: Χάθηκε για πάντα το μυθικό ρόβερ Opportunity στον Άρη

Κατά την διάρκεια των μηνών της σιωπής, η κοινότητα των επιστημόνων και των μηχανικών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα προετοίμασε το πένθος για το μυθικό ρόβερ. Το "αντίο" του Μπάρακ Ομπάμα και της επιστημονικής κοινότητας.

Τρύπα σαν το Μανχάταν σε παγετώνα αποκαλύπτει μια σκοτεινή αλήθεια

Τρύπα σαν το Μανχάταν σε παγετώνα αποκαλύπτει μια σκοτεινή αλήθεια

Μια τεράστια τρύπα σε παγετώνα της Ανταρκτικής κάνει τους επιστήμονες να ανησυχούν για την πορεία του λιωσίματος των πάγων. Ποια είναι τα νέα δεδομένα που εξετάζονται από την επιστημονική κοινότητα και οι τρόποι για να ανακόψουν το καταστροφικό για τον πλανήτη, λιώσιμο.

Όλα έτοιμα για την εκτόξευση του Hellas Sat 4

Όλα έτοιμα για την εκτόξευση του Hellas Sat 4

Η εταιρία έκανε δε γνωστό πως η τηλεοπτική μετάδοση από το Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας θα ξεκινήσει στις 22.15 ώρα Ελλάδος για δοκιμές εκπομπής και η κανονική τηλεοπτική ροή θα ξεκινήσει στις 22.30.

Ο επικεφαλής της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας Τζιμ Μπραϊντστάιν

NASA: Ακυρώθηκε η επίσκεψη του επικεφαλής της Roscosmos μετά από απαίτηση γερουσιαστών

Ο επικεφαλής της NASA είχε καλέσει τον Ρώσο ομόλογό του να επισκεφτεί τις ΗΠΑ για να "διατηρηθούν οι σταθερές σχέσεις συνεργασίας, οι οποίες συντηρούνταν μακριά από την γεωπολιτική αλλά ακόμη και από τις ενδοκομματικές διενέξεις στις ΗΠΑ".

Το 2019 πάμε διάστημα: Ο άνθρωπος επιστρέφει στη Σελήνη με ιδιωτικούς πυραύλους

Το 2019 πάμε διάστημα: Ο άνθρωπος επιστρέφει στη Σελήνη με ιδιωτικούς πυραύλους

Ο άνθρωπος μοιάζει να ξαναθυμήθηκε τις διαστημικές φιλοδοξίες του μετά από αρκετά χρόνια στασιμότητας των διαστημικών προγραμμάτων. Με εφαλτήριο τη Σελήνη και τη στήριξη φιλόδοξων και βαθύπλουτων ιδιωτών, είμαστε έτοιμοι να γράψουμε μια νέα σελίδα στην εξερεύνηση του διαστήματος.

Μέγα νέφος του Μαγγελάνου

Γαλαξίας - γίγας σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη, απειλεί να μας ρίξει στο "κενό"

Ο γαλαξίας Μέγα Νέφος του Μαγγελάνου, θα συγκρουστεί με τον δικό μας σε 2,5 δισεκατομμύρια χρόνια και μπορεί να στείλει το ηλιακό μας σύστημα στο εξωγαλαξιακό κοσμικό κενό.

New Horizons: Οι πρώτες φωτογραφίες από την "Έσχατη Θούλη" του ηλιακού μας συστήματος

New Horizons: Οι πρώτες φωτογραφίες από την "Έσχατη Θούλη" του ηλιακού μας συστήματος

Οι πρώτες θολές φωτογραφίες που έστειλε στη Γη το ρομποτικό σκάφος, κατά τη φάση της προσέγγισής του, δείχνουν ότι η Έσχατη Θούλη μοιάζει με αράπικο φιστίκι ή κορίνα του μπόουλινγκ!

Καλλιτεχνική απεικόνιση του περάσματος του New Horizons από το Ultima Thule

Ιστορική Πρωτοχρονιά: Φτάνουμε στο μυστηριώδες Ultima Thule, πέρα από τον γνωστό κόσμο

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, τις πρώτες ώρες του νέου έτους η "Έσχατη Θούλη" θα γίνει ο πιο μακρινός κόσμος που έχει επισκεφτεί ποτέ ανθρώπινο αντικείμενο. Όλα αυτά μετά από ταξίδι 13 ετών και 6,5 δισ. χιλιόμετρα.