news 24/7

NASA

Ειδήσεις, νέα και ανακαλύψεις σχετικά με την NASA, τον κρατικό Αμερικανικό οργανισμό που ασχολείται με την εξερεύνηση του διαστήματος.

Το Mars 2020 rover θα δώσει κρίσιμες απαντήσεις για μία επανδρωμένη αποστολή στον Άρη

NASA: Το Mars 2020 rover θα δώσει κρίσιμες απαντήσεις για μία επανδρωμένη αποστολή στον Άρη

Η NASA ετοιμάζει την αποστολή Mars 2020 απ' όπου θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για την προσεδάφιση στη Σελήνη, την παροχή νερού και οξυγόνου στον Άρη και για τη συμπεριφορά νέων υλικών στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Ανωμαλία Σελήνης

Μυστήριο: Τεράστια μεταλλική μάζα εντοπίσθηκε κάτω από τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Κάτι παράξενο κρύβεται στα έγκατα της Σελήνης. Η ανώμαλη μάζα βρίσκεται κάτω από τον μεγαλύτερο κρατήρα πρόσκρουσης του ηλιακού μας συστήματος, τη σεληνιακή λεκάνη Νοτίου Πόλου-'Αιτκεν, διαμέτρου περίπου 2.000 χιλιομέτρων.

Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τραμπ ζητά 1,6 δισ. για τη NASA - Στόχος να πάνε οι ΗΠΑ στη Σελήνη ως το 2024

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από το Κογκρέσο να αυξήσει τη χρηματοδότηση της NASA, ώστε οι Αμερικανοί να επιστρέψουν στη Σελήνη γρηγορότερα «Αποκαθιστούμε το μεγαλείο της NASA και θα πάμε πίσω στη Σελήνη και μετά στον Άρη», ανέφερε.

Στερεό μεταλλικό πυρήνα ίδιου σχεδόν μεγέθους με αυτόν της Γης έχει ο πλανήτης Ερμής

Στερεό μεταλλικό πυρήνα ίδιου σχεδόν μεγέθους με αυτόν της Γης έχει ο πλανήτης Ερμής

Ο Ερμής, σύμφωνα με τους επιστήμονες, θυμίζει μπάλα κανονιού, αφού ο μεταλλικός πυρήνας του καταλαμβάνει σχεδόν το 85% του όγκου του πλανήτη. Ο τεράστιος πυρήνας του αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια.

Πλανήτης Άρης, καρέ από τη NASA

Ημερίδα με θέμα Hellas to The Moon: Συζητήσεις για αποστολή ελληνικού ρομπότ στη Σελήνη

Στην Ημερίδα με θέμα "Hellas to The Moon" που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου, συζητήθηκαν θέματα συντονισμού της αποστολής ελληνικού ρομποτικού οχήματος στη Σελήνη

Κίνα: Σχεδιασμός της πρώτης τολμηρής αποστολής ταυτόχρονα σε αστεροειδή και κομήτη το 2022

Κίνα: Σχεδιάζει ταυτόχρονη αποστολή σε αστεροειδή και κομήτη το 2022

Σχεδιάζεται ρομποτική διαστημική αποστολή κατά την οποία σκάφος θα επισκεφτεί αρχικά έναν αστεροειδή, θα συλλέξει δείγματα και στη συνέχεια θα συνεχίσει το ταξίδι του προς τον κομήτη 133P.

Η αστροναύτης Κριστίνα Κοχ θα σπάσει το παγκόσμιο γυναικείο ρεκόρ διαστημικής πτήσης

Η αστροναύτης Κριστίνα Κοχ θα σπάσει το παγκόσμιο γυναικείο ρεκόρ διαστημικής πτήσης

Η Κοχ θα παραμείνει στο διάστημα 328 μέρες, αγγίζοντας έτσι και το ανδρικό ρεκόρ συνεχόμενης παραμονής στο διάστημα για αστροναύτη της NASA, που από το 2016 κατέχει ο Σκοτ Κέλι με 340 μέρες.

Διάστημα

Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στο διάστημα το πρώτο μόριο που υπήρξε ποτέ στο σύμπαν

Πρόκειται για το υδρίδιο του ηλίου, η «υπογραφή» του οποίου ανιχνεύθηκε στον γαλαξία μας. Η ανακάλυψη αποδεικνύει την ύπαρξη του στο διάστημα, η οποία έως σήμερα ήταν θεωρητική.

Αστεροειδής

Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει σήμερα ανάμεσα στη Γη και στη Σελήνη

Ένας αστεροειδής σε μέγεθος μεγάλης πολυκατοικίας θα περάσει σήμερα στο μισό της απόστασης ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη. Στο μέλλον μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο. Θα περάσει ξανά κοντά από τη Γη το 2034, το 2041 και το 2048.

Από την επιτυχή επιστροφή των αστροναυτών του Apollo 13 στη Γη

Apollo 13: Ιστορικό ντοκουμέντο από την επιστροφή της μοναδικής αποτυχημένης αποστολής στη Σελήνη

Η ανθρωπότητα παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα την "οδύσσεια" των τριών αστροναυτών που δεν κατάφεραν ποτέ να προσεληνωθούν. Το ημερολόγιο έδειχνε 17 Απριλίου 1970 όταν επιτέλους επέστρεψαν σώοι πίσω στη Γη.

Το διάστημα φαίνεται να αλλάζει το σώμα, δείχνει η πρωτοποριακή μελέτη των δίδυμων αστροναυτών Κέλι

Το διάστημα αλλάζει το σώμα, δείχνει πρωτοποριακή μελέτη δίδυμων αστροναυτών

Ο Σκοτ που είχε μείνει στο διάστημα από τον Μάρτιο του 2015 έως τον Μάρτιο του 2016, φαίνεται να γέρασε λίγο πιο γρήγορα σε σχέση με τον δίδυμο αδελφό του Μαρκ, που είχε μείνει στον πλανήτη μας. Η μελέτη των διδύμων είναι το πρώτο βήμα για να εξαχθούν βάσιμα συμπεράσματα κατά πόσο τα μακρινά διαστημικά ταξίδια ενέχουν κινδύνους για την υγεία.

Έτσι είναι μία "μαύρη" τρύπα - Στη δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία

Έτσι είναι μία "μαύρη" τρύπα - Στη δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία

Για πρώτη φορά στην ιστορία, η ανθρωπότητα αντικρίζει μια "μαύρη τρύπα", χάρη στη πρώτη φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα επιστήμονες σε παράλληλες συνεντεύξεις Τύπου ανά τον κόσμο.

Φωτογραφία αρχείου

NASA: Οι ανακοινώσεις για την πρώτη απεικόνιση "μαύρης τρύπας"

Παρακολουθείστε ζωντανά τις ανακοινώσεις της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας. Η ανθρωπότητα θα έχει σήμερα τη δυνατότητα να δει για πρώτη φορά τη φωτογραφική απεικόνιση μιας "μαύρης τρύπας".

Οργή στις ΗΠΑ για την Ινδία: Διέλυσε δορυφόρο με αντιβαλλιστικό πύραυλο

Οργή στις ΗΠΑ για την Ινδία: Διέλυσε δορυφόρο με αντιβαλλιστικό πύραυλο

Η Ινδία πραγματοποίησε μία δοκιμή του εθνικής σχεδίασης πύραυλου κατά δορυφόρων, ο οποίος έπληξε με επιτυχία έναν απενεργοποιημένο ινδικό δορυφόρο σε υψόμετρο 300 χλμ. Οργισμένη η NASA για τα διαστημικά "σκουπίδια" και την ασφάλεια του ISS.

Στιγμιότυπο από τα κεντρικά γραφεία της NASA στην Ουάσινγκτον

Όσοι πιστοί σπεύσατε: H NASA πληρώνει 16.500 ευρώ για να μείνεις ξαπλωμένος για δύο μήνες

Η υπηρεσία των ΗΠΑ ψάχνει 12 άνδρες και ισάριθμες γυναίκες, ηλικίας 24-55 ετών για συμμετοχή σε πείραμα σχετικά με την τεχνητή βαρύτητα. Μοναδική προϋπόθεση να μιλάνε γερμανικά.

NASA: Απίστευτες φωτογραφίες από τον μετεωρίτη που εξερράγη πάνω από τη Βερίγγεια Θάλασσα

NASA: Απίστευτες φωτογραφίες από τον μετεωρίτη που εξερράγη πάνω από τη Βερίγγεια Θάλασσα

Οι φωτογραφίες τραβήχθηκαν από έναν δορυφόρο της NASA λίγα λεπτά μετά την είσοδο του μετεωρίτη στην ατμόσφαιρα της Γης και τη διάλυσή του, γεγονός που ωστόσο δεν αντιλήφθηκε κανείς στη Γη.

Μπορεί ο άνθρωπος να παράξει νερό στη Σελήνη; (Φωτό αρχείου)

Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Ήρθε η ώρα για παραγωγή νερού στη Σελήνη

Νερό. Είναι πλέον βέβαιο πως δεν υπάρχει αρκετό... Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού δεν αποτελεί μόνο μια υπενθύμιση για το πόσο πολύτιμη είναι αυτή η πηγή της ζωής μας, αλλά και το έναυσμα για τους εναλλακτικούς τρόπους που πρέπει να αναζητήσει το ανθρώπινο είδος προκειμένου να εξασφαλίσει την επιβίωσή του.

Ανεζίνα Σολωμονίδου, πλανητικός γεωλόγος: "Η έννοια του σεξισμού δεν έχει όρια και δεν παραβλέπει ιδιότητες"

Ανεζίνα Σολωμονίδου, πλανητικός γεωλόγος: "Η έννοια του σεξισμού δεν έχει όρια και δεν παραβλέπει ιδιότητες"

Η Ελληνίδα ερευνήτρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και μέλος της ομάδας Πλανητολογίας της NASA έτρεφε από μικρή μία αυθεντική περιέργεια για ό,τι υπάρχει κάτω και κυρίως πέρα από τη Γη.

Η διαστημική κάψουλα Crew Dragon της Space X και ο πύραυλος Falcon 9 στο διαστημικό κέντρο στη Φλόριντα

Space X: Πρώτη δοκιμαστική δοκιμή της κάψουλας Crew Dragon με κούκλα αντί για αστροναύτη

Με τη βοήθεια του Crew Dragon, η NASA φιλοδοξεί να ξεκινήσει ξανά μέσα στο 2019 το πρόγραμμα των επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων με δικά της μέσα, χωρίς να εξαρτάται πια από τους ρωσικούς πυραύλους Σογιούζ.

Εντυπωσιακή φωτογραφία από την Έσχατη Θούλη

NASA: Αυτές είναι οι νέες φωτογραφίες που έστειλε το New Horizons από την Έσχατη Θούλη

Μπορεί να απομακρύνεται πλέον από την Έσχατη Θούλη, το ερευνητικό σκάφος της NASA όμως έστειλε νέες, ακόμη πιο καθαρές και λεπτομερείς φωτογραφίες που εντυπωσίασαν τους επιστήμονες.

NASA: Χάθηκε για πάντα το μυθικό ρόβερ Opportunity στον Άρη

NASA: Χάθηκε για πάντα το μυθικό ρόβερ Opportunity στον Άρη

Κατά την διάρκεια των μηνών της σιωπής, η κοινότητα των επιστημόνων και των μηχανικών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα προετοίμασε το πένθος για το μυθικό ρόβερ. Το "αντίο" του Μπάρακ Ομπάμα και της επιστημονικής κοινότητας.

Τρύπα σαν το Μανχάταν σε παγετώνα αποκαλύπτει μια σκοτεινή αλήθεια

Τρύπα σαν το Μανχάταν σε παγετώνα αποκαλύπτει μια σκοτεινή αλήθεια

Μια τεράστια τρύπα σε παγετώνα της Ανταρκτικής κάνει τους επιστήμονες να ανησυχούν για την πορεία του λιωσίματος των πάγων. Ποια είναι τα νέα δεδομένα που εξετάζονται από την επιστημονική κοινότητα και οι τρόποι για να ανακόψουν το καταστροφικό για τον πλανήτη, λιώσιμο.