news 24/7

NASA

Ειδήσεις, νέα και ανακαλύψεις σχετικά με την NASA, τον κρατικό Αμερικανικό οργανισμό που ασχολείται με την εξερεύνηση του διαστήματος.

Ελένη Αντωνιάδου

NASA: Μία Ελληνίδα ερευνήτρια ανάμεσα στους καλύτερους νέους επιστήμονες στον κόσμο

Η Ελένη Αντωνιάδου ίσα που έχει αρχίσει να γράφει τη λαμπρή ιστορία της στο χώρο της επιστήμης και της έρευνας, έχοντας καταφέρει πριν τα 30 της να κάνει πράγματα που άλλοι άνθρωποι δεν καταφέρνουν σε μία ολόκληρη ζωή.

Σελήνη

Αυτές είναι οι εννέα επιχειρήσεις που η NASA θα πάρει μαζί της στη Σελήνη

Η κατάκτηση του διαστήματος ανακάμπτει με γοργούς ρυθμούς και τα φιλόδοξα σχέδια των Αμερικανών περιλαμβάνουν πιο στενή συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα στην κατεύθυνση αυτή.

Ο πύραυλος Soyuz MS-10

Ατύχημα κατά την εκτόξευση του ρωσικού πυραύλου Σογιούζ με προορισμό τον ISS

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι ενισχυτές έσβησαν κατά το δεύτερο στάδιο της εκτόξευσης. Το πλήρωμα πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους.

Βάσιμες ενδείξεις ότι ανακαλύφθηκε το πρώτο εξωφεγγάρι

Ενδείξεις ότι ανακαλύφθηκε το πρώτο εξωφεγγάρι - Και είναι τεράστιο

Ο πρώτος εξωδορυφόρος, όπως αλλιώς λέγεται το εξωφεγγάρι, βρίσκεται σε απόσταση 8.000 ετών φωτός από τη Γη. Συνεχίζονται οι έρευνες για την επιβεβαίωση της ιστορικής για την αστρονομία ανακάλυψης.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός

Συνεχίζονται οι εργασίες επισκευής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μετά τη διαρροή

Οι Ρώσοι κοσμοναύτες θα συνεχίσουν την τρίτη τους προσπάθεια για να κλείσουν το μικρορήγμα με εποξική ρητίνη, αναφέρθηκε στην μετάδοση που έκανε η ΝASA από τον Διαστημικό Σταθμό.

Ο κοσμοναύτης Sergey Prokopyev στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Θρίλερ με διαρροή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

"Το πλήρωμα των Αμερικανών μετακινήθηκε στο ρωσικό τμήμα του σταθμού, ενώ στη συνέχεια και κατά σειρά έκλειναν τα διαμερίσματα του σταθμού, για να γίνει αντιληπτό τι συνέβη και πού συνέβη" δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας.

In this image made from video, the Falcon 9 rocket carrying the SpaceX CRS-15 Dragon prepares to launch from Cape Canaveral, Florida, to the international space station, Friday, June 29, 2018. (NASA via AP)

H NASA έγινε 60 χρόνων

Ολα όσα θέλετε να μάθετε για την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των ΗΠΑ. Πώς ξεκίνησε, πώς πορεύεται, τι προγραμματίζει.

Το ρόβερ Curiosity στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη

NASA: Δύο ανακαλύψεις "δείχνουν" ζωή στον Άρη

Οργανικές ουσίες στο έδαφος του Άρη και αέριο μεθάνιο που αυξομειώνεται εποχικά στην ατμόσφαιρά του, ανακάλυψε το ρόβερ Curiosity της NASA, φέρνοντας πιο κοντά την πιθανότητα αρειανής ζωής

H NASA στέλνει ελικόπτερο στον Άρη

H NASA στέλνει ελικόπτερο στον Άρη

Το Ελικόπτερο του Άρη δεν θα είναι επανδρωμένο, αλλά θα λειτουργεί αυτόνομα, με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που πετά ένα drone στη Γη

Η NASA στέλνει σεισμογράφο στον Άρη

Η NASA στέλνει σεισμογράφο στον Άρη

Η αποστολή του ρομποτικού εργαστηρίου σεισμολογικών ερευνών, με την ονομασία InSight, που ξεκινάει αύριο, έχει στόχο στην καλύτερη κατανόηση της γεωλογικής εξέλιξης του γειτονικού πλανήτη μελετώντας το εσωτερικό του

Το κεφάλι ενός πολεμιστή, σκαλισμένο σε μια πέτρα στον Άρη; Η φωτογραφία που προκαλεί αναταραχή

Το κεφάλι ενός πολεμιστή, σκαλισμένο σε μια πέτρα στον Άρη; Η φωτογραφία που προκαλεί αναταραχή

Η τελευταία φωτογραφία της NASA προκαλεί σύγχυση και κάνεις όσους αρέσκονται σε θεωρίες συνωμοσίας να ξεπερνούν κάθε φαντασία. Το δημοσίευμά του γερμανικού Der Spiegel και τα "παιχνίδια" της φύσης

Ο International Space Station

NASA: Πειραματίζεται με τη γονιμότητα σπέρματος του ανθρώπου στον ISS

Τα πειράματα θα πραγματοποιηθούν με στόχο την μελέτη για το αν θα μπορεί να υπάρξει γονιμοποίηση ανθρώπων στο διάστημα - Οι επιστήμονες θα ξεπαγώσουν δοχεία με κατεψυγμένο σπέρμα ανθρώπου και ταύρου για να τα ερευνήσουν σε συνθήκες μειωμένης βαρύτητας