Justine Siegemund: Η Google τιμά με doodle τη Γερμανίδα μαία πρωτοπόρο

Justine Siegemund: Η Google τιμά με doodle τη Γερμανίδα μαία πρωτοπόρο
Justine Siegemund Google

Στη Justine Siegemund αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google, στη μαία που έθεσε τα θεμέλια για τη σύγχρονη μαιευτική εκπαίδευση και αμφισβήτησε τις πατριαρχικές πρακτικές τον 17ο αιώνα.

Την Justine Siegemund τιμά με το σημερινό της doodle η Google, τη μαία που αμφισβήτησε τις πατριαρχικές συμπεριφορές τον 17ο αιώνα και την πρώτη Γερμανίδα που έγραψε βιβλίο για τη μαιευτική από την οπτική γωνία μιας γυναίκας, θέτοντας έτσι τα θεμέλια για τη σύγχρονη μαιευτική εκπαίδευση.

Σαν σήμερα, στις 28 Μαρτίου 1690, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Viadrina Frankfurt (Oder) πιστοποίησε το βιβλίο της με τίτλο “The Court Midwife”, ως επίσημο ιατρικό εγχειρίδιο. Σε μια εποχή που λίγες γυναίκες είχαν πρόσβαση στην επίσημη εκπαίδευση, η Siegemund έγινε η πρώτη γυναίκα που δημοσίευσε ένα σημαντικό ιατρικό κείμενο στα γερμανικά.

Η Siegemund γεννήθηκε το 1636 στο Rohnstock της Κάτω Σιλεσίας. Ως νεαρή γυναίκα, είχε μια πρόπτωση μήτρας που οι κακώς ενημερωμένες μαίες διέγνωσαν εσφαλμένα ως εγκυμοσύνη. Αυτή η απογοητευτική εμπειρία την ενέπνευσε να γίνει και η ίδια μαία και να βελτιώσει τη μαιευτική εκπαίδευση.


Μετά από μαθητεία, η Siegemund ξεκίνησε την καριέρα της στη μαιευτική προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες σε μη προνομιούχες γυναίκες. Σύντομα έγινε γνωστή για την ικανότητά της να καθοδηγεί με ασφάλεια τις γυναίκες που είχαν δύσκολους τοκετούς και η είδηση διαδόθηκε γρήγορα σε μελλοντικές μητέρες σε όλη τη χώρα.

Η Siegemund αποδέχτηκε μια επίσημη θέση ως Μαία της Πόλης του Lignitz το 1683 και αργότερα έγινε η Μαία της Αυλής στο Βερολίνο, όπου γέννησε παιδιά για τη βασιλική οικογένεια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δημοσίευσε επίσης το “The Court Midwife” και βελτίωσε σημαντικά την υγεία των μητέρων και των βρεφών στη Γερμανία.

Σελίδα του βιβλίο "The Court Midwife" Google


Μέχρι τότε, οι Γερμανίδες μαίες μετέδιδαν σε μεγάλο βαθμό τις γνώσεις τους μέσω των προφορικών παραδόσεων. Δεν υπήρχε τυποποιημένος τρόπος τεκμηρίωσης των ασφαλών πρακτικών τοκετού. Το “Court Midwife” ήταν το πρώτο που πρόσφερε έναν ολοκληρωμένο οδηγό για τον τοκετό στη Γερμανία.

Η ίδια άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 68 ετών στο Βερολίνο, στις 10 Νοεμβρίου 1705.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα