Μετά από 87 χρόνια ξεκινά το διεθνές συνέδριο παραψυχολογίας στην Αθήνα

Μετά από 87 χρόνια ξεκινά το διεθνές συνέδριο παραψυχολογίας στην Αθήνα

Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στο Ξενοδοχείο Τιτάνια δίπλα στην Πλατεία Συντάγματος, όπου επιστήμονες, ακαδημαϊκοί και ερευνητές από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν τα τελευταία τους πειράματα

Ο οργανισμός Parapsychological Association (PA) έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να διοργανώσει στην Αθήνα το πρώτο διεθνές συνέδριο παραψυχολογίας μετά από 87 χρόνια!

Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στο Ξενοδοχείο Τιτάνια δίπλα στην Πλατεία Συντάγματος, όπου επιστήμονες, ακαδημαϊκοί και ερευνητές από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν τα τελευταία τους πειράματα και τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με τις ψυχικές εμπειρίες και τα παραψυχολογικά φαινόμενα, όπως την εξωαισθητήρια αντίληψη, την ψυχοκίνηση, τη ψυχική θεραπεία, τις μεταβαλλόμενες καταστάσεις συνειδητότητας, την πιθανότητα επιβίωσης της συνείδησης μας μετά το θάνατο κ.ά.

Στο συνέδριο προεδρεύουν οι Νικόλαος Κουμαρτζής (Arrangement Chair) και Callum E. Cooper (Program Chair), ενώ όλες οι ομιλίες είναι ανοικτές στο κοινό και τους ακαδημαϊκούς.

Κάντε την εγγραφή σας στο συνέδριο εδώ

Ενημερωθείτε για το συνέδριο εδώ

Επιπλέον, την Πέμπτη 20 Ιουλίου (από τις 13:00 έως τις 18:00) θα πραγματοποιηθούν σειρά προσυνεδριακών ομιλιών, εισαγωγικών στην επιστήμη της Παραψυχολογίας, σε ένα event με δωρεάν είσοδο για το κοινό και τίτλο «Engaging the Oracle: An Introduction to Parapsychology».

Οι εισαγωγικές ομιλίες θα λάβουν χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων από ακαδημαϊκούς και καθηγητές πανεπιστημίου από όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα θα υπάρχει έκθεση σπάνιων φωτογραφιών από την ελληνική ιστορία της Παραψυχολογίας (επίσης με δωρεάν είσοδο).

Engaging the Oracle

εισαγωγικές ομιλίες για την επιστήμη της Παραψυχολογίας

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων - Πέμπτη, 20 Ιουλίου, 13:00-18:00

Μετά από 87 χρόνια ξεκινά το διεθνές συνέδριο παραψυχολογίας στην Αθήνα

//Παράλληλο event

13:00-18:00 Η Άγνωστη Ιστορία των Ψυχικών Ερευνών και του Άγγελου Τανάγρα στην Ελλάδα (Νικόλαος Κουμαρτζής, Ma, MSc, Θεσσαλονίκη)

// Ομιλίες (οι διαλέξεις θα δοθούν στα αγγλικά, με συνοδευτικό έντυπο υλικό στα ελληνικά)

13:00 Επιστημονικές προσεγγίσεις στη μελέτη της «Εξω-αισθητηριακής Αντίληψης» (Δρ. Μάριος Βάρβογλης, Παρίσι)

13:45 Η ιστορία της ελληνικής Παραψυχολογίας (Δρ. Φωτεινή Παλληκάρη, Αθήνα)

14:30 Σύντομο διάλειμμα

14:45 Επιστημονικές προσεγγίσεις στη «Ψυχοκινητική» Έρευνα (Δρ. Roger Nelson, Princeton, ΗΠΑ)

15:30 «Ασυνήθιστες» εμπειρίες στο συμβουλευτικό πλαίσιο (Erika Pratte, Ma, Norfolk, ΗΠΑ)

16:15 Σύντομο διάλειμμα

16:30 Η επιστημονική μελέτη του τομέα «Επικοινωνίας μέσω των αποκαλούμενων “Διάμεσων”/ “Mέντιουμ”»  (Δρ. Chris Roe, Northampton, Μεγάλη Βρετανία)

17:15 Μελέτη ανεκδοτολογικών περιπτώσεων στην Ελλάδα (Μαριλένα Αβραάμ-Ρέπα, MSc, Αθήνα)

Ενημερωθείτε για τις δωρεάν προσυνεδριακές εκδηλώσεις

Ο οργανισμός Parapsychological Association δίνει τη δυνατότητα σε ένα διεθνές και ελληνικό κοινό που ενδιαφέρεται για τα φαινόμενα και τις εμπειρίες που είναι γνωστές ως “ψυχικές” ή “παραφυσικές”, να ενημερωθεί για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο της παραψυχολογίας, καθώς και να έρθει σε επαφή με την πιο προηγμένη επιστημονική σκέψη στον ερευνητικό αυτό χώρο.

Μετά από 87 χρόνια ξεκινά το διεθνές συνέδριο παραψυχολογίας στην Αθήνα

Σχετικά με τον Έλληνα πρόεδρο του συνεδρίου

Ο Νικόλαος Κουμαρτζής, συνδιοργανωτής (Arrangement Chair) του συνεδρίου και εμπνευστής της έλευσης του στην Αθήνα, είναι υπ. διδάκτορας Δημοσιογραφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, συνιδρυτής του ομίλου Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή και συγγραφέας τεσσάρων προσωπικών βιβλίων, δεκάδων συλλογικών έργων και εκατοντάδων άρθρων σε ελληνικά και αγγλόφωνα περιοδικά.

Υπήρξε υπότροφος των Parapsychology Foundation, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και International Hellenic University, ενώ τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Parapsychological Association ως Art Director του οργανισμού.

Τον Μάιο 2017 κυκλοφόρησε το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο “Άγγελος Τανάγρας: Το Χαμένο Ημερολόγιο” (Εκδόσεις Δαιδάλεος), το οποίο βασίζεται στα άγνωστα μέχρι πρότινος χειρόγραφα αρχεία του πατέρα της ελληνικής Παραψυχολογίας που φυλάσσονταν στη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Παραψυχολογίας της Νέας Υόρκης.

Το 60 Διεθνές Συνέδριος Παραψυχολογίας (που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 20 και 23 Ιουλίου του 2017) αποτελεί το πρώτο σχετικό συνέδριο που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα μετά από 87 χρόνια και το 4 Διεθνές Συνέδριο Ψυχικών Ερευνών του 1930 που έγινε στην πρωτεύουσα υπό τη διοργάνωση του Δρ. Άγγελου Τανάγρα.

Τόσο η διοργάνωση του συνεδρίου όσο και η έκδοση του χαμένου ημερολογίου του, αποτελούν ένα είδος φόρου τιμής του Νικόλαου Κουμαρτζή προς τον Δρ. Άγγελο Τανάγρα και το διεθνής απήχησης έργο του.

SHARE:

24Media Network