Μύθος ή πραγματικότητα: Είναι γκέι το 90% από τις καμηλοπαρδάλεις;

Μύθος ή πραγματικότητα: Είναι γκέι το 90% από τις καμηλοπαρδάλεις;
Μύθος ή πραγματικότητα: Είναι γκέι το 90% από τις καμηλοπαρδάλεις; AP

Ποιο Brexit; Οι Βρετανοί Εργατικοί μαλώνουν για το αν είναι γκέι το 90% από τις καμηλοπαρδάλεις - Τελικά τι ισχύει και τι όχι.

Μια νέα διαμάχη έχει ξεσπάσει στο κόμμα των Εργατικών για ένα ζήτημα που μπορεί να απαντηθεί πιο σύντομα σε σχέση με το τι θα γίνει με το Brexit. Είναι ή δεν είναι το 90% των καμηλοπαραδαλών γκέι;

Η όλη… φιλοσοφική αναζήτηση ξεκίνησε από την επίμαχη ατάκα της Dawn Butler, μέλος του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου και σκιώδη γραμματέα για τις γυναίκες και τις ανισότητες του κόμματος του Κόρμπιν.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, μιλώντας στο PinkNews awards event, είπε: “Το 90% των καμηλοπαρδαλών είναι γκέι. Ας αποδεχθούμε τους ανθρώπους όπως είναι και ας ζήσουμε ως οι αληθινοί, αυθεντικοί εαυτοί μας”.

Τα λόγια της ήρθαν ως έπαινος για το σχολικό σύστημα της χώρας το οποίο διδάσκει στα παιδιά ότι είναι φυσιολογικό οι άνθρωποι να είναι ομοφυλόφιλοι.

Ωστόσο, ο ανώτερος σύμβουλος εσωτερικής πολιτικής του Κόρμπιν, Lachlan Stuart, έγραψε στο Twitter:

“Πρόκειται για έναν γελοίο, προσβλητικό και ομοφοβικό ισχυρισμό”, προσθέτοντας πως η “γκέι συμπεριφορά” στις καμηλοπαρδάλεις είναι απλά μια επίδειξη κυριαρχίας.

Σύμφωνα με τη Stephanie Fennessy, διευθύντρια του Giraffe Conservation Foundation της Ναμίμπια, ο Stuart είναι σωστός.

“Παρότι συμφωνώ απολύτως με τον ισχυρισμό της Dawn Butler ότι πρέπει να αποδεχόμαστε τους ανθρώπους για αυτό που είναι, όπως είναι, κάνει λάθος σχετικά με τις καμηλοπαρδάλεις. Μερικές φορές τρίβονται η μία πάνω στην άλλη στα ψέματα, κάτι που δείχνει μια κίνηση επιβολής προς τον άλλο. Το κάνουν και τα σκυλιά αυτό. Και όταν τις βλέπετε να τυλίγουν τους λαιμούς τους, αυτό δεν είναι ερωτική πράξη, είναι μάχη. Μπορούν να σκοτώσουν η μία την άλλη με αυτόν τον τρόπο.

Η Dr Natalie Cooper του Natural History Museum αναφέρει πως ο “εναγκαλισμός”, το γλείψιμο και η επαφή ανάμεσα σε δύο καμηλοπαρδάλεις ίδιου φύλου δεν είναι απαραίτητα πράξη επίθεσης και μερικές φορές ενέχουν σεξουαλική διέγερση. Συνηθίζεται δε ανάμεσα σε αρσενικά αλλά και θηλυκά. “Νομίζω πως δεν έχουμε ακόμη κατανοήσει τις συμπεριφορές αυτές πλήρως” αναφέρει.

Σε κάθε περίπτωση τονίζει πως είναι λάθος να λέμε “γκέι” τις καμηλοπαρδάλεις. “Δεν έχουν σεξουαλικό προσανατολισμό. Αυτό είναι κάτι που καταγράφεται στους ανθρώπους. Ακόμη κι αν έχουν ομοφυλοφιλική επαφή, έχουν και ετεροσεξουαλική, ή τουλάχιστον προσπαθούν να έχουν. Δεν σχηματίζουν ζευγάρια. Ζουν σε κοπάδια και τα θηλυκά ζευγαρώνουν με τα αρσενικά που προσπαθούν να είναι πιο κυρίαρχα, ή έχουν τη διαίσθηση να τα προσεγγίζουν την κατάλληλη στιγμή. Το αρσενικό δεν παίζει κανένα ρόλο στο μεγάλωμα του μικρού. Αν μπορούσαμε να πούμε πως οι καμηλοπαρδάλεις έχουν κάποιο σεξουαλικό προσανατολισμό, τότε μάλλον θα λέγαμε πως είναι bisexual”.

Οπότε κάπου εκεί κρύβεται και η “αλήθεια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα