Το κοσμικό τρίγωνο Δία, Αφροδίτης και Άρη στον ουρανό αυτή την εβδομάδα

Το κοσμικό τρίγωνο Δία, Αφροδίτης και Άρη στον ουρανό αυτή την εβδομάδα

Ένα απίστευτο θέαμα αναμένεται να αντικρίσουν όσοι ξυπνούν νωρίς το πρωί αυτή την εβδομάδα, αφού δύο από τα πιο λαμπερά αστέρια πλησιάζουν στον έναστρο ουρανό και σχηματίζουν ένα τρίγωνο μαζί με τον κόκκινο πλανήτη (pics+vid)

Η νέα εβδομάδα που ξεκινά θα δώσει την ευκαιρία στους λάτρεις των αστρονομικών φαινομένων να απολαύσουν ένα σπάνιο φαινόμενο στο πρωινό ουρανό. Ο πλανήτης Δίας θα πλησιάσει την Αφροδίτη το πρωί της Δευτέρας, με τον Άρη να βρίσκεται πολύ κοντά επίσης και τους τρεις πλανήτες να πλησιάζουν όλο και περισσότερο καθώς περνά η εβδομάδα.

Μάλιστα οι ειδικοί αναφέρουν πως δεν θα χρειαστείτε ειδικό εξοπλισμό για να δείτε την πλανητική σύνδεση, όπως αναφέρεται στην αστρονομία το εν λόγω φαινόμενο. Τα δύο από τα πιο λαμπερά αστέρια στον ουρανό, μαζί με τον κόκκινο πλανήτη θα είναι περισσότερο ορατά δια γυμνού οφθαλμού τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν ο ουράνιος θόλος αρχίζει να φωτίζεται από τις πρώτες αχτίδες του ήλιου.

 

Ειδικά με ένα απλό σετ κυάλια, όπως αναφέρει η NASA, θα μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει με χαρακτηριστική άνεση το φαινόμενο, αρκεί να στρέψει το βλέμμα του προς τη σωστή κατεύθυνση στον ουρανό, μια από αυτές τις εβδομάδες. Μάλιστα, τα κυάλια θα μπορούσαν να αποκαλύψουν τέσσερις από τους δορυφόρους του Δία, αν χρησιμοποιηθεί τρίποδο προκειμένου να σταθεροποιηθούν περισσότερο.

Αν και η Αφροδίτη είναι μικρότερη από τον Δία, επειδή βρίσκεται πιο κοντά στη γη μοιάζει πιο λαμπερή και εμφανίζεται πιο έντονα στον ουρανό. Αυτός είναι και ο λόγος που ο μικροσκοπικός πλανήτης είναι πιο φωτεινός από το πλανητικό γίγαντα του ηλιακού μας συστήματος. Τέλος, ο Άρης είναι ο λιγότερο φωτεινός πλανήτης, με ελαφρώς κόκκινη απόχρωση, αλλά εξαιτίας του γεγονότος πως θα βρίσκεται ιδιαίτερα κοντά στους δύο άλλους πλανήτες, θα βοηθήσει τους παρατηρητές να τον εντοπίσουν.

Πηγή: mashable

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα