Η “απειλή” του Μητσοτάκη και η φράση – μυστήριο του Κασσελάκη

Διαβάζεται σε 3'

Όταν ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου κάνει πολιτικά ανοίγματα και ο πρωθυπουργός άλλα λέει κι αλλιώς ακούγονται

Η απειλή

Ως εγκωμιαστικό σχόλιο το είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το νοσοκομείο ΚΑΤ και την κλινική χεριού που διαθέτει το Σάββατο, όμως ως …απειλή ακούστηκε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι εδώ μιλάμε για μία κορυφαία υποδομή ως προς τα χειρουργεία του χεριού. Νομίζω θα τη ζήλευε πολύ και ο ιδιωτικός τομέας και είναι σε ένα δημόσιο νοσοκομείο»

Βλέπετε έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η ισχύουσα νομοθεσία (όπου κάνει πολύ θολά τα όρια δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) και με δεδομένο ότι υπουργός Υγείας είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν είναι καλό ο ιδιωτικός τομέας να «ζηλεύει» κάτι.

Γιατί απλούστατα είναι πολύ πιθανό να γίνει δικό του…

Περίεργα

Κάπως περίεργα τα λέει ο Στέφανος Κασσελάκης στο άρθρο του στην ΕΦΣΥΝ, που αφορά την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών και όσα αφορούν τον χώρο της κεντρο-αριστεράς.

Αφού ξεκαθαρίζει πως «δεν θα μπω σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με αρχηγούς άλλων κομμάτων» (πράγμα μάλλον περιττό αφού και κανένας επικεφαλής κόμματος του χώρου δεν φαίνεται διατεθειμένος να ανοίξει τέτοιο διάλογο μαζί του) κάνει μια παράξενη αναφορά.

Όπως λέει «τα υπόλοιπα κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται στην Αριστερά αυτή τη στιγμή δεν προσφέρουν κυβερνητική πρόταση. Ας το παραδεχτούμε. Όμως η μεγάλη πλειονότητα των αιτημάτων τους συμπίπτει ιδεολογικά με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Θαυμάζω ειδικά τον νέο κόσμο που δραστηριοποιείται στο ΜέΡΑ25 και στην Πλεύση Ελευθερίας. Όπως και σέβομαι την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ζωής Κωνσταντοπούλου».

Με δεδομένο πως με το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη υπάρχει πολιτικό και ιδεολογικό χάσμα, να υποθέσουμε ότι το «άνοιγμα» αφορά κατά κύριο λόγο την Πλεύση Ελευθερίας; Θα δούμε…

Κι άλλα περίεργα

Κι άλλα περίεργα πράγματα έχουμε όμως εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αυτό που καταγράφθηκε την περασμένη εβδομάδα όταν κατά την περιοδεία του Κασσελάκη στα Ιωάννινα αστυνομικός της συνοδείας του ζήτησε από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφο να …απομακρυνθεί από τον χώρο που βρίσκονταν ο πρόεδρος του κόμματος.

Το επεισόδιο έγινε γνωστό από τοπικό κανάλι στο οποίο μίλησε ο Γιάννης Στέφος και δυσκολεύθηκε να εξηγήσει την συμπεριφορά «Πραιτωριανού» την οποία και αντιμετωπίσε. Όπως ο ίδιος ανέφερε «κατά τη διάρκεια της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη, είχαμε με τον Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξής μας Σάββα Δημητριάδη, μια σύντομη αλλά ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Πρόεδρο, θέσαμε αυτοδιοικητικά και οργανωτικά θέματα για την αυτοδιοίκηση, ωστόσο την στιγμή που συνεννοούμασταν με την συνεργάτιδά του, αστυνομικός της προσωπικής ασφάλειας του Προέδρου, με επιτακτικό ύφος, μου ζήτησε να απομακρυνθώ από την αίθουσα».

Σε δηλώσεις του σε τοπικό κανάλι ο Γιάννης Στέφος εκτίμησε πως δεν μπορεί η εντολή να «είχε καμία σχέση με τον Πρόεδρο». Σχολιάζοντας πως  «υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι είναι σωματοφύλακες του προέδρου και βασιλικότεροι του Βασιλέως» και «μπορούν να παραγοντίζουν ασύστολα». Υπονοώντας – υποθέτουμε- στελέχη του περιβάλλοντος του Στέφανου Κασσελάκη.

Λαϊκισμός

Τι ωραία πράγματα λέει ώρες – ώρες αυτό το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ) το οποίο να θυμίσουμε έχει συγχαρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για «τον νηφάλιο και τεκμηριωμένο τρόπο» που εκφράζει τις απόψεις του!

Στην τελευταία του έρευνα σχετικά με τον «Δείκτη Απολυταρχικού Λαϊκισμού» (έναν δείκτη που ασχολείται όπως διαβάζουμε κάποιο Σουηδικό ερευνητικό ινστιτούτο) εντοπίζονται νέες διαστάσεις του όρου «λαϊκισμός».

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι αυτός «στην οικονομία εκδηλώνεται με την αντίθεση προς τις πολιτικές του ελεύθερου εμπορίου, της επιχειρηματικότητας και της εν γένει λειτουργίας του καπιταλιστικού συστήματος, προκρίνοντας την αναδιανομή και την κρατική παρέμβαση υπέρ του «λαού»».

Με λίγα λόγια η …ιστορία της αριστεράς στην Ελλάδας και γενικώς.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα