Η “λογοδοσία” της Κεραμέως και το παράπονο του Κασσελάκη

Διαβάζεται σε 3'

Όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναπολεί την ιδιωτικότητα του και η υπουργός Εσωτερικών “πουλάει” διαφάνεια σε επενδυτές.

Παράπονο

«Έχω χάσει κάθε ψήγμα ιδιωτικότητας, αλλά αυτό το περίμενα και δεν με ανησυχεί, αφού είμαι υπέρ της πλήρους διαφάνειας των πολιτικών», παραπονιέται ο Στέφανος Κασσελάκης στο Βήμα της Κυριακής και στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Άρη Ραβανό.

Μάλλον όμως έχει μπλέξει λίγο την διαφάνεια με την υπέρ-έκθεση και το life style.

Για να τον βοηθήσουμε: Στην δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνεται το τι λέει στο τηλέφωνο με τους γονείς του και τι χρώμα θα βάψει τους τοίχους του σπιτιού του. Στην πρώτη κατηγορία το Πόθεν Έσχες του.

Και λίγες μέρες πριν τις εκλογές ξέρουμε σχεδόν τα πάντα για την επίπλωση όλων των κατοικιών του. Για την δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης όμως έχουμε πλήρη άγνοια στοιχείων.

Ωραίο

«Ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας, με νέο πλαίσιο για τους Συμβούλους Ακεραιότητας, που είναι ήδη σε λειτουργία, οι οποίοι διασφαλίζουν την προστασία των υπαλλήλων που διαπιστώνουν ή επιθυμούν να αναφέρουν περιστατικά παραβίασης ακεραιότητας».

Ωραίο δεν ακούγεται αυτό;

Το πρόβλημα είναι πως πρόκειται ατάκα της Νίκης Κεραμέως στο 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας. Με την οποία φυσικά επαίρεται για την κυβερνητική πολιτική στον δημόσιο τομέα.

Μόνο που υπάρχει και αυτή η …μικρή λεπτομέρεια της διαρροής προσωπικών στοιχείων των απόδημων στην οποία εμπλέκονται στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και τελικός αποδέκτης ήταν υποψήφια (τότε) ευρωβουλευτής της.  Αυτό το «περιστατικό παραβίασης ακεραιότητας» δεν βρέθηκε κανείς να το αναφέρει.

Για να είμαστε ειλικρινείς, μάλιστα, η αρμόδια υπουργός δεν έχει ακόμη εμφανιστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Κάτι που συνιστά στοιχειώδη πολιτική υποχρέωση.

H απορία του Τεμπονέρα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχει κανένα λόγο να συμμετέχει σε μια κεντροαριστερή φαγωμάρα». Ξεκάθαρη η γνώμη που διατυπώνει από τα social media του ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Με αφορμή βέβαια τους επιθετικούς τόνους που χρησιμοποιούνται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα κάνει και μία ενδιαφέρουσα ερώτηση Υπενθυμίζει τις εκλογές στον Δήμο της Αθήνας όπου υπήρξε σύμπραξη των δημοκρατικών δυνάμεων για να μην εκλεγεί ξανά ο υποψήφιος της Ν.Δ, Κώστας Μπακογιάννης και απορεί: «Ποια είναι άραγε η διαφορά στην στρατηγική που επιβάλλει διμέτωπους αγώνες και ανέξοδους εμφυλίους σήμερα;».

Προφανώς πρέπει να την αναζητήσει στην «επόμενη μέρα» στον ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά τις εκλογές. Μια συζήτηση που όλα δείχνουν πως θα συμμετάσχει δυναμικά.

Για τον Ελαιώνα

Βολές κατά πάντων από τον Δημήτρη Κουτσούμπα με αφορμή την κατασκευή γηπέδου στον Ελαιώνα.

Όπως δήλωσε στην ομιλία του στον Κολωνό «θα μας στοιχίσει πάνω από 250 εκατ. ευρώ, με κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης».

Μάλιστα το πήγε ακόμη παραπέρα τονίζοντας πως «για να δώσουν δώρο ένα γήπεδο σε μια ΠΑΕ, που  θα μπορεί να το αξιοποιεί εμπορικά για 100 χρόνια, αλλά και για να φτιάξουν ένα τεράστιο επιχειρηματικό πάρκο, για το οποίο θα χτιστούν δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά τσιμέντο. Μεγάλη η Μπίζνα, πολλά τα εκατομμύρια! Την οποία στηρίζουν όλα τα κόμματα του συστήματος, για αυτό και την έχουν ψηφίσει με χέρια και με πόδια και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας: και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι γιαλαντζί ΝεοΑριστεροί».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα