Η “βροχή” της Άννας Μισέλ και το νομοσχέδιο των δημοσκόπων

Διαβάζεται σε 3'

Η κυβέρνηση επιμένει στα γκάλοπ για να δείξει πως έχουν πέραση τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ενώ στην Βουλή έχει καταιγισμό ερωτήσεων για τα e-mails στους απόδημους

Νομοσχέδιο δημοσκοπήσεων

Επιμένει στην προβολή δημοσκοπήσεων η κυβέρνηση για να στηρίξει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ακόμη και σε αυτές όμως οι μισοί πολίτες φαίνεται να διαφωνούν με την επιλογή της. Όσο για τους …άμεσα ενδιαφερόμενους (δηλαδή φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς) είναι προφανές πως το έχουν ήδη απορρίψει.

Όσο για το 55% που φέρεται να είναι υπέρ του νομοσχεδίου σίγουρα δεν το είδαμε …στους δρόμους να εκφράζει την συμπαράστασή του. Σε αντίθεση με τις μεγάλες διαδηλώσεις εναντίον του.

Εκτός πια αν η κυβέρνηση σκέπτεται να επαναφέρει την περίφημη θεωρία του «ακραίου κέντρου» περί σιωπηρών πλειοψηφιών και φιλήσυχων πολιτών. Ένα αφήγημα που είναι γνωστό ποιες πολιτικές στήριξε τον καιρό των μνημονίων.

Αποδόμηση

Το σχέδιο αποδόμησης του Αλέξη Τσίπρα έχει ήδη ξεκινήσει στα … συνήθη μέρη του διαδικτύου. Όπως διαπιστώνεται μάλιστα με μεγάλη αγριότητα.

Η γνωστή και μη εξαιρετέα, «βάση του ΣΥΡΙΖΑ», ένα σώμα αγνώστου μεγέθους και δεδομένα όχι και το υψηλής ποιότητας βγαίνει ξανά στο προσκήνιο. Οι «Ταγοί» πάλι – με λίγες εξαιρέσεις- τοποθετούνται δημοσίως  σε στυλ «καθώς πρέπει». Για την ώρα τουλάχιστον.

Το πραγματικό ερώτημα είναι μέχρι που θα φτάσει αυτή η ιστορία και τι θα δούμε στο τέλος της. Πιθανότατα πράγματα που μέχρι πριν λίγους μήνες δεν φαντάζονταν κανείς.

Κύκλοι

Πολύ …δραστήριοι αυτοί οι «κύκλοι του προεδρείου της Εξεταστικής Επιτροπής» για τα Τέμπη. Χθες έβγαλαν και ανακοίνωση για να απορρίψουν την απαίτηση του ΠΑΣΟΚ ώστε να έρθει στην Βουλή το σύνολο της δικογραφίας του Εφέτη – Ανακριτή Λάρισας για το πολύνεκρο δυστύχημα.

Μόνο που το αίτημα του ΠΑΣΟΚ ήταν επίσημο και κυρίως ενυπόγραφο. Με τα τρία ονοματευπώνυμα των βουλευτών μελών της Εξεταστικής: Μιλένα Αποστολάκη, Απόστολος Πανάς, Γιώργος Νικητιάδης.

Οι «κύκλοι» πάλι – που ουσιαστικά «έριξαν το μπαλάκι» στην ανακριτική αρχή- δεν έχουν ούτε όνομα , ούτε επώνυμο. Προφανώς γιατί δεν επιθυμούν συγκεκριμένη και προσωπική ευθύνη για τις αποφάσεις τους.

Λογικό μια και αντιλαμβάνονται την κοινωνική οργή γι αυτή την υπόθεση που ολοένα και μεγαλώνει.

Σκοϊλ Ελικίκου

«Πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο, κάποιοι να παριστάνουν ότι καταρτίζονται και κάποιοι άλλοι ότι καταρτίζουν». Σωστή ως προς το περιεχόμενό της αυτή η δήλωση. Το πρόβλημα είναι ότι προέρχεται από υπουργό της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα τον πρώην υπουργό Εργασίας και νυν υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη. Προφανώς αναφέρεται στα προγράμματα κατάρτισης και υπαινίσσεται την ανάγκη για να μην υπάρχουν προγράμμα – μαϊμούδες.

Μόνο που η φράση «Σκοϊλ Ελικίκου», σε περίπτωση που το ξέχασαν εκεί στην Νέα Δημοκρατία,  καθιερώθηκε από την δική τους κυβέρνηση. Θυμούνται υποθέτουμε πολύ καλά γιατί.

Ποιός

Ποιος θα …κάνει πρώτο ερώτηση για την περίφημη υπόθεση των e-mail της Άννας – Μισέλ Ασημακούλου; Το ερώτημα πλανάται τα τελευταία 24ωρα στην Βουλή όπου οι κοινοβουλευτικές ερωτήσεις με αποδέκτη την Νίκη Κεραμέως πέφτουν βροχή.

Τα καλύτερα αντανακλαστικά είχε ο Νάσος Ηλιόπουλος από την Νέα Αριστερά και η Γιώτα Πούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Έπονται όμως ερωτήσεις του ΠΑΣΟΚ, της Πλεύσης Ελευθερίας και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Στις ερωτήσεις έχουμε ή θα έχουμε διαφορετικές διατυπώσεις και οπτικές γωνίες. Ένα είναι όμως το κοινό στοιχείο: Κανείς Δεν πιστεύει ότι η Νίκη Κεραμέως δεν εμπλέκεται στην υπόθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα