Ο Άδωνις αποθεώνεται στο Βέλγιο και η διάψευση για τον Σκέρτσο

Ευρωπαϊκή αναγνώριση για το «καλάθι του νοικοκυριού» που σκίζει στις …Βρυξέλλες, ενώ βγήκαν «off» οι εκτιμήσεις του υπ.Επικρατειας για τα γαλάζια ψηφοδέλτια

Ο Άδωνις στους Βέλγους

Καλά είναι τα πράγματα όταν η Ν.Δ διοχετεύει «ειδήσεις» σε φίλια ΜΜΕ όπως αυτή που λέει ότι η Ένωση Καταναλωτών Βελγίου ζητά να εφαρμοστεί στην χώρα αυτή το «καλάθι του νοικοκυριού». Όμως αυτά δύσκολα περνάνε στην Βουλή, γιατί υπάρχει …και αντίπαλος.

Έτσι όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως η «πατέντα» του για τις τιμές στα σούπερ – μάρκετ τείνει να αποκτήσει …πανευρωπαϊκό χαρακτήρα. Εισέπραξε και τις ανάλογες απαντήσεις. Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης του ζήτησε να πάει να τα πει αυτά σε ένα σουπερ – μάρκετ της Β’Πειραιά όπου και πολιτεύεται. Ο Κλέων Γρηγοριάδης πάλι σχολίασε πως είναι μάλλον κωμικό ένας υπουργός να περηφανεύεται πως «αναγνωρίζεται» η αξία του από τους Βέλγους καταναλωτές και όχι από τους Έλληνες.

Βέβαια ο Άδωνις «δεν μασάει» από αυτά και συνέχισε λέγοντας πως το «καλάθι του νοικοκυριού» θα εφαρμοστεί και στην Κύπρο, προσθέτοντας πως «ουδείς προφήτης στον τόπο του». Δεν μένει πλέον παρά να αναζητήσει στον σταυρό …στις Βρυξέλλες την επόμενη φορά.

Διάψευση για τον Σκέρτσο

Δεν ξέρουμε αν θα επιβεβαιωθεί η πληροφορία πως ο Άκης Σκέρτσος θα αναλάβει τελικά εκπρόσωπος τύπου την προεκλογική περίοδο. Πάντως ήδη έχει «φάει μια διάψευση» από το …ίδιο του το κόμμα. Αφορά τις γυναίκες.

Πριν λίγες ημέρες έλεγε στην Επιτροπή Ισότητας της Βουλής πως το ποσοστό των γυναικών στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας θα είναι το 50%. Σε προφανή ανταγωνισμό με την σχετική ποσόστωση που υπάρχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρόλα αυτά σύμφωνα με τα στοιχεία της Νέας Δημοκρατίας για την σύσταση των ψηφοδελτίων που ανακοίνωσε «η συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια ανέρχεται σε ποσοστό 42% και των ανδρών στο 58%».

Κουτσούμπας προς Δένδια για την Βενεζουέλα

Δεν συνηθίζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας να καταθέτει ερωτήσεις στην Βουλή που να τις υπογράφει προσωπικά. Το έκανε όμως και μάλιστα για λογαριασμό της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας της Βενεζουέλας. Μεταφέροντας την διαμαρτυρία της για το κλείσιμο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Καράκας.

Όπως επισημαίνει στην ερώτηση που κατέθεσε στον Νίκο Δένδια, στην Βενεζουέλα ζούν 2.500 Έλληνες και ο πληθυσμός τους έχει αυξητική τάση. Μάλιστα τονίζει πως είναι δύσκολο να απευθυνθούν σε Ελληνική Πρεσβεία σε άλλη χώρα γιατί οι μετακινήσεις στην αμερικάνικη ήπειρο είναι εξαιρετικά δαπανηρές. Έτσι ζητά να ανακληθεί η συγκεκριμένη απόφαση.

Κι άλλες απευθείας αναθέσεις

Δεν έχουν σταματημό οι καταγγελίες για απευθείας αναθέσεις, που εμμέσως πλην σαφώς επιρρίπτονται στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η τελευταία είδηση δεν προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει κάνει σειρά τέτοιων επισημάνσεων αλλά από το ΠΑΣΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα από τον Κώστα Σκανδαλίδη που ζητά από το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείου Άμυνας εξηγήσεις για την σχετική πρακτική που ακολουθεί η Εταιρία Αμυντικών Συστημάτων. Σε δύο απανωτές ερωτήσεις που κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ μιλά για συγεκριμένες αναθέσεις μελετών, όπως και «σκανδαλώδη διαχείριση», «παραβίαση διαδικασιών» ενώ αναρωτιέται αν η διοίκηση των ΕΑΣ «ακολουθεί άνωθεν εντολές».

Ο Χαρακόπουλος προέβλεψε …βουτιά της Ν.Δ

Ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, χρησιμοποιεί συνήθως με επιτυχημένο τρόπο τα σχήματα λόγου, μεταξύ αυτών τις μεταφορές και τις παρομοιώσεις. Την τελευταία φορά που το επιχείρησε όμως δεν τα πήγε και το τόσο καλά.

Μιλώντας σε κανάλι της περιοχής του αποκάλεσε τις εκλογές της 21ης Μαΐου « έναν ισχυρό βατήρα που θα δώσει αυτοδυναμία στη ΝΔ». Το πρόβλημα είναι πως ο συνειρμός που γίνεται με την λέξη «βατήρας» σχετίζεται με τις καταδύσεις. Δηλαδή της …βουτιά, που –ως γνωστόν – πάντα είναι προς τα κάτω. Κάτι που σίγουρα δεν συμπίπτει με τις επιδιώξεις της Νέας Δημοκρατίας. Εκτός πια αν ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα