Ο Απών που μιλάει και η επέμβαση του ΝΑΤΟ στα ΑΕΙ

Διαβάζεται σε 4'

Όταν η κυβερνητική προπαγάνδα το “ντελικιάζει” εναντίον των φοιτητών και το πρωθυπουργικό έδρανο θα είναι κενό στην συζήτηση για τα Τέμπη

Μιλάει

Ενδιαφέρουσα η επισήμανση του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει οποτεδήποτε του ζητηθεί σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη. Μόνο που δεν θα το κάνει σήμερα στην Βουλή γιατί δεν μετέχει σε συζητήσεις για προανακριτικές και εξεταστικές.

Μόνο που ο πρωθυπουργός φαίνεται να προτιμάει να μιλά για το θέμα σε προστατευμένα περιβάλλοντα. Και σίγουρα όχι με το σύνολο των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης να του θέτουν ερωτήματα.

Όσο για την απουσία του από τέτοιες κοινοβουλευτικές συζητήσεις είναι… συζητήσιμη. Γιατί μπορεί ο ίδιος να είναι απών όμως οι κατευθύνσεις του είναι κάτι παραπάνω από παρούσες. Όπως στην συνεδρίαση που αποφασίστηκε η σύσταση εξεταστικής της Βουλής τον περασμένο Νοέμβριο.

Τότε δηλαδή που διεμήνυσε – μέσω του Μάκη Βορίδη- πως δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες υπουργών για το δυστύχημα. Μια κατεύθυνση που υλοποιήθηκε μέχρι κεραίας από την «γαλάζια» πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής.

Πυρηνικές βόμβες

Έτσι όπως το πάει η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που την στηρίζουν σε λίγο θα τεθεί και θέμα… επέμβασης του ΝΑΤΟ στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.  Φαίνεται πως δεν φτάνουν οι εισβολές των ΜΑΤ και τα χημικά.

Έχουν εδώ και χρόνια ξεκινήσει με τα «άντρα ανομίας» που ενίοτε γίνονται και «άντρα τρομοκρατίας». Σε μια προσπάθεια να εμφανιστούν τα δημόσια πανεπιστήμια ως ένας τόπος που κατά βάση εδρεύουν δίκτυα κακοποιών.

Πλέον το πράγμα πήγε ακόμη παραπέρα και μάθαμε πως ύποπτα κυκλώματα παίζουν με πυρηνικούς αντιδραστήρες. Οπότε -γιατί όχι- μπορεί να κατασκευάζουν και πυρηνικές βόμβες!

Οπότε μπορούν πλέον και επισήμως να ξεκινήσουν… στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Διαγραφές

Μέσα σε αυτό το κλίμα βέβαια, η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη που θέλει διαγραφές φοιτητών για «παράνομες πράξεις» ακούγεται ως το… πιο μετριοπαθές πράγμα που μπορεί να πει πολιτικός. Ασχέτως αν τέτοια έκκληση έχει να γίνει στην χώρα… από τον καιρό της Χούντας.

Θυμίζουμε πως ο πρωθυπουργός είπε: «Δεν γίνεται να υπάρχουν φοιτητές οι οποίοι να προβαίνουν σε τέτοιες παράνομες πράξεις κατ’ επανάληψη και τα Πανεπιστήμια να μην προχωρούν στην προφανή κίνηση που δεν είναι άλλη από τη διαγραφή τους».

Εύλογα φαντάζεται φυσικά κανείς πως στον όρο παράνομες πράξεις μπορεί ωραιότατα να χωρέσει και η αντίθεση στον πρόσφατο νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Γιατί εκεί βρίσκεται το «ζουμί» της υπόθεσης: Στο πώς και αν θα εφαρμοστεί…

Τρελοί

Επιμένουν να βγάζουν τον κόσμο… τρελό εκεί στο υπουργείο Εργασίας. Μάλιστα λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί η πρόταση της κυβέρνησης για τον νέο κατώτατο μισθό.

Όπως μας είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου «τα τελευταία 4 χρόνια οι μισθοί στη χώρα μας ανεβαίνουν πιο πολύ από τον πληθωρισμό κάτι που δεν έχει καταφέρει να κάνει ο μέσος όρος της Ευρώπης».

Αν αυτό ίσχυε τότε οι μισθωτοί αυτής της χώρας (που είναι και η πλειοψηφία των κατοίκων της μια και οι περισσότεροι είναι… «εξαρτημένοι από τον μισθό τους») θα διαπίστωναν κάτι πολύ απλό: Πως με τις αποδοχές τους μπορούν κάθε μήνα να αγοράσουν περισσότερα πράγματα από τον προηγούμενο.

Έλα όμως που δεν υπάρχει δημοσκόπηση στην οποία ο κόσμος να μην διαμαρτύρεται για το ακριβώς αντίθετο. Οπότε συμβαίνουν δύο πράγματα: Η το υπουργείο δεν λέει την αλήθεια ή οι άνθρωποι δεν ξέρουν να μετράνε. Τι φαίνεται πιθανότερο;

Καυγάς

Εξάρθρωση ώμου υπέστη ο Μανώλης Χριστοδουλάκης του ΠΑΣΟΚ και φυσικά να του ευχηθούμε περαστικά!

Είναι εντυπωσιακό πάντως το ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ένα δημοσίευμα  που να αποδίδει τον ατύχημα του στελέχους του ΠΑΣΟΚ σε κάποιο εσωκομματικό καυγά!

Περίεργο σε μία περίοδο που είναι εμφανέστατη μια συντονισμένη προσπάθεια για να εμφανιστεί η Χαριλάου Τρικούπη ως ένας τόπος εμφύλιου αλληλοσπαραγμού. Με το οτιδήποτε να «φουσκώνεται» πολύ περισσότερο από τις πραγματικές του διαστάσεις.

Μήπως καταγράφεται κάποια χαλάρωσή; Ανεπίτρεπτη μόλις 3,5 μήνες πριν από τις ευρωεκλογές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα